Egyszerű és laktató krumpligombóc leves

maceszgombócleves
Vágólapra másolva!
A krumpligombóc leves az egyik kedvenc ételem. Könnyű elkészíteni, gyorsan megvagyok vele, ráadásul olcsón ki tudom hozni az ebédet. Kiváló recept, ha valamilyen laktató levesben gondolkodunk. Plusz pont a krumpligombóc levesnek azért, mert mindezen jó tulajdonságai mellett még isteni finom is.
Vágólapra másolva!

Krumpligombóc leves

Hozzávalók:

  • 1 db hagyma
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 3 kis répa
  • 2 evőkanál zsír
  • só, bors, paprika
  • egy marék petrezselyemzöld
  • 1 db tojássárgája
  • 25 g vaj
  • 55 g liszt
  • 4 krumpli, megfőzve

Elkészítés:

Vágjuk apróra a hagymát, és pirítsuk meg a zsíron.
Adjuk hozzá a kockára vágott petrezselyemgyökeret és répát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk ízlés szerint.
Engedjük fel az egészet vízzel, és kezdjük el főzni.
Közben készítsük el a gombócokat.
Törjük össze a főtt krumplit vajjal, liszttel és a tojássárgájával.
Sózzuk, borsozzuk, aztán szórjuk bele a finomra aprított petrezselymet is.
Formázzunk belőle gombócokat, aztán dobjuk a levesbe.
Körülbelül 3-5 perc kell neki, míg megfő. Amint letelt az idő, és a gombócok is készen állnak, már fogyaszthatjuk is.