Ez a sütemény egy régi klasszikus recept Walesből, amelyben a titkos hozzávaló a tea. Én nem hittem volna, hogy egy hűvös őszi napon a teámat, ahelyett, hogy meginnám, inkább a keverőtálba öntöm.
Nemcsak egyedi ízt ad a desszertnek, de helyettesíti a vajat és a tojást is.
A legjobb benne, hogy mindössze négy hozzávalóra van szükség hozzá: 250 ml forró teára ízlés szerint, 130 g aszalt gyümölcsre ízlés szerint, 130 g cukorra és 250 g lisztre.
Öntsük a teát egy tálba, és áztassuk bele az aszalt gyümölcsöt. A legjobb, ha négy órán keresztül ázik. Amint letelt az idő, melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Adjuk hozzá a lisztet és a cukrot a gyümölcsös teához, és dolgozzuk jól össze. Öntsük egy vajjal kikent kenyérformába, és süssük meg 30 perc alatt.
Ellenőrizzük tűpróbával, mielőtt kivennénk a sütőből. Hagyjuk kihűlni, vegyük ki a formából, vágjuk fel, és fogyasszuk jóízzel.