Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ez a sütemény vaj, tej és tojás helyett teával készül

kalács, sütemény
Vágólapra másolva!
Ha desszertet készítünk, általában a vaj mellett a tej és a tojás is előkerül a hűtőből. Ezúttal azonban nem! Ez a recept ugyanis ezek felhasználása nélkül készül, ráadásul teával! Hitte volna, hogy létezik olyan recept, amelyet egy bögre forró tea tesz tökéletessé? Mi sem! Szavazzon a cikk végén: ki fogja próbálni ezt a receptet?
Vágólapra másolva!

Ez a sütemény egy régi klasszikus recept Walesből, amelyben a titkos hozzávaló a tea. Én nem hittem volna, hogy egy hűvös őszi napon a teámat, ahelyett, hogy meginnám, inkább a keverőtálba öntöm.

Nemcsak egyedi ízt ad a desszertnek, de helyettesíti a vajat és a tojást is.

A legjobb benne, hogy mindössze négy hozzávalóra van szükség hozzá: 250 ml forró teára ízlés szerint, 130 g aszalt gyümölcsre ízlés szerint, 130 g cukorra és 250 g lisztre.

A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Öntsük a teát egy tálba, és áztassuk bele az aszalt gyümölcsöt. A legjobb, ha négy órán keresztül ázik. Amint letelt az idő, melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Adjuk hozzá a lisztet és a cukrot a gyümölcsös teához, és dolgozzuk jól össze. Öntsük egy vajjal kikent kenyérformába, és süssük meg 30 perc alatt.

Ellenőrizzük tűpróbával, mielőtt kivennénk a sütőből. Hagyjuk kihűlni, vegyük ki a formából, vágjuk fel, és fogyasszuk jóízzel.

Szavazzon!

Ön ki fogja próbálni?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről