Szinte hihetetlen, hogy ilyen gyorsan is kész lehet az ebéd

krumplis egytálétel
Vágólapra másolva!
Nálunk mindig van a kamrában krumpli. Egyrészt azért, mert nagyon sokoldalú alapanyag, másrészt az egész család szereti. Szívesen esszük főzelékként, rakott krumpliként vagy krumplisalátaként. Ám van itt egy recept, amit csak nemrég próbáltam ki. Gyorsan megvagyunk vele, és egy isteni krumplis egytálétel kerülhet az asztalra.
Vágólapra másolva!

Bátran vegyük elő ezt a receptet, ha fogalmunk sincs, mi legyen az ebéd, viszont szeretnénk valami újat készíteni a családnak. Csupán öt hozzávalóra van szükségünk: 1 kg krumpli, 480 ml tejföl, 60 g margarin, olvasztva, 2 apróra vágott hagyma és reszelt sajt.

A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Először reszeljük le a krumplit egy nagylyukú reszelőn, aztán tegyük egy vajjal kikent sütőedénybe. Keverjük össze a tejfölt, a vajat és az apróra vágott hagymát, majd öntsük rá. Oszlassuk el rajta, végül jöhet rá a sajt.

Annyi sajtot szórunk rá, amennyit szeretnénk.

Extra tippként eláruljuk, hogy ha többféle sajtot teszünk rá, még finomabb lesz a végeredmény. Az ízek jól összesülnek, az aromák elkeverednek.

Tegyük az edényt egy 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük körülbelül 40-45 percig.