Újabb édes torzszülött

Dominique Ansel, Magic Soufflé
Vágólapra másolva!
Dominique Ansel, a Cronut (félig croissant, félig fánk) megalkotója újabb két cukrászterméket házasított, amelynek végeredménye a Magic Soufflé. Megszerzéséért vasárnaptól indulhat a hiszti New York-ban.
Vágólapra másolva!
Forrás: Twitter/Dominique Ansel

Dominique Ansel New York-i cukrászdájában a cronut sikere, és az azt körülvevő hiszti után egy új desszertet talált ki az őszi szezonra. A Magic Soufflé a cronuthoz hasonlóan szintén két édesség, két technológia keresztezése: csokoládé szuflé narancsvirág-vízzel ízesített brióstészta köntösben.

A cronutot kipróbáltuk, hiszen könnyen lehet hasonló eredményhez jutni, a Magic Soufflé viszont olyan, mint amikor Mario ráugrik a varázsgombára, mert ez már egy új szint.

Ansel elmondása szerint a recept tökéletesítése kemény munka volt, a séffel és közvetlen segítőivel titoktartási megállapodást is kötöttek az elkészítés technikájáról. Ez kicsit túlzásnak tűnhet, viszont valóban nem kis munkába kerül megalkotni egy olyan süteményt, ahol két teljesen különböző technológia találkozik, a végeredmény mégis sikerül: a briós megsül, de nem ég meg, a szuflé középen forró és folyós, nem pedig szivacsosan száraz.

“Ez nem arról szól, hogy elkészítsük a következő cronutot, hanem arról, hogy valami újat alkossunk” - mondta Ansel.

A Magic Soufflé vasárnaptól lesz kapható a New York-i cukrászdában, darabja hét dollár lesz, és a tökéletes élményt természetesen csak frissen, még melegen nyújtja, akárcsak a cronut.

2013 hasonló furcsa és új ételeiről itt írtunk bővebben.