Koffeinorgia készül Budapesten

kávéfajták, robusta, arabica,
An employee serves an 80,000 rupiah (8.83 USD) cup of Kopi Luwak at a local coffee shop in Jakarta on July 20, 2010 serving the world's priciest and rarest coffee. Indonesia's highest Islamic body on Tuesday abandoned a proposal to ban Muslims from drinking the world's most expensive coffee, which is extracted from the faeces of a small mammal called the civet. It had considered issuing a fatwa against the rare coffee, made using beans picked out from the waste of the nocturnal, cat-like creature, on the grounds it was unclean. AFP PHOTO/ROMEO GACAD
Vágólapra másolva!
Kávé, tea, kakaó, energiaital – az egyiknek biztosan ön is rabja. Ha ez igaz, akkor január utolsó hétvégéjén a fővárosban helye, ahol ezúttal koffeinfesztivált szerveznek. A rendezvényhez több helyszín is csatlakozik, lesznek kedvezmények, koncertek és minden, amire egy koffeinfüggőnek szüksége lehet.
Vágólapra másolva!

A kávé napindító illata, a tea frissítő hatása, a kakaó boldogító ereje, vagy az energiaital azonnal ütő ébresztője kiirthatatlanul jelen van az életünkben. Függőségünk tárgyai ráadásul jobb esetben még egészségesek is: annyi biztos, hogy élvezeti cikkek, nem csak az elvárt eredmény miatt fogyasztott kellemetlenségek.

Sokan függnek tőle Fotó: Origo

A koffeinkultúrát ünnepelik január 29 és 31. között Budapesten, amelyet a fesztivál miatt

a koffein hétvégéjének nyilvánítottak.

Vendéglátóhelyek, kávézók, teázók csatlakoztak az eseményhez, hogy az amúgy is elkötelezett fogyasztóikat még inkább leláncolják egy kis kedveskedéssel.

Most mindent megtudhat kedvencéről Forrás: AFP/Romeo Gacad

Az egyik legizgalmasabb helyszínnek a Nyugati térhez közel levő PRLMT szórakozóhelyen felállított Koffein Labirintus ígérkezik. A szervezők elmondása szerint egy olyan varázslatos világot álmodtak meg, amelyben minden egyes momentumnak jelentése és története van. Például a Tea Szentélyének, ahol

a Föld minden égtájáról érkező teakülönlegességek mellett bemutatják a legegyszerűbb ízeket is,

de nem feledkeznek meg egyetlen olyan termékről sem, amely ezzel az itallal kapcsolatos.

A teában is van erő, nem is kevés Forrás: Táfelspicc

A látogatóknak megismerkedhetnek többek között a kávépörköléssel, de Gál Miklós barista előadását is izgalmasnak ígérkezik.