American Pale Ale, vagyis sötét színű, felsőerjesztésű sör: eddig egy-két fesztiválon vertek csak csapra kísérleti jelleggel pár hordót, de
mostantól mintegy száz sörözőben elérhető lesz szűretlenül és pasztörizálatlanul.
Emellett a cég másik specialitása, a Soproni 1895 is bemutatkozik palackon kívül.
Papp Nándor sörfőzőmester elárulta: „Kicsit irigyeltük a kézműves sörfőzdéket, nagyon szerettük volna megmutatni, hogy mi sem csak a kémcsövekhez értünk. Ideje volt bizonyítani, hogy ismerjük és szeretjük a sört. Ezzel a nagyipari főzdék között mi lettünk az elsők."
A szakember elárulta, az alaplé megegyezik a Soproni Klasszikuséval, (vagyis van benne kukorica), de az erjesztés teljesen eltérő módon történik. „Speciális amerikai élesztőt használunk, sőt, a fűszerkomló is amerikai típus – ezek adják az eltérő, izgalmas ízt. Nem komlóztuk túl, szerettük volna, hogy inkább, harmonikus, könnyebben fogyasztható legyen.
Az iparral ugyan szembementünk, de a kézműves stílust sem vettük át maradéktalanul. Ez a mi APA-nk."
A kizárólag csapolva kapható sör alkoholtartalma 7,1%, színe inkább sárgásbarna, habja korrekt. Illata fűszeres, a bodza meg a fajtajellegből adódó citrusok rögtön megjelennek.
Az íze tényleg visszafogottabb a divatos, rommá komlózott ale-eknél – az óvatosságnak előnye is van, hiszen azoknak sem lesz értelmezhetetlenül újhullámos, akik nem barátkoztak össze a kézművesek jóval radikálisabb felfogásával.