Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 2 óra
Alapanyagok:
a tésztához:
a töltelékhez:
Összekeverem az élesztőt és a cukrot egy kevés langyos vízzel, és félreteszem, amíg felfut.
A lisztet és a sót egy nagyobb tálba szitálom, a közepébe mélyesztek egy gödröt, és abba öntöm a felfutott élesztőt és a maradék langyos vizet. Összedolgozom a tésztát, ha kell, teszek hozzá még vizet. Egy kiolajozott tálba teszem, letakarom konyharuhával, és egy órán keresztül kelesztem - amíg úgy kétszeresére nő a tészta.
A megkelt tésztát három egyenlő méretű cipóvá választom szét, enyhén lisztezett felületen, konyharuhával letakarva további 30 percig hagyom pihenni.
A töltelékhez megolvasztom a vajat egy serpenyőben, 5-7 perc alatt megpárolom a hagymát. Hozzáadom a fokhagymát, és további egy percig pirítom. Beleöntöm a hagymás keveréket egy tálba, és hozzáadom a többi hozzávalót.
A tésztalabdák közül az egyiket lisztezett felületen fél centi vastag körré nyújtom, olajozott sütőlapra vagy tepsibe teszem, a tetejét olívaolajjal megkenem, majd a töltelék egyharmadával beborítom úgy, hogy a szélén kihagyok fél centit.
240 fokos előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütöm, majd ugyanígy járok el a maradék két tésztalabdával és a töltelékkel.
Tálaláskor citromlevet facsarok a kész lahmacunra.