Elkészítési idő: nettó 20, bruttó 50 perc
Alapanyagok:
A lisztet a vízzel és a tojással, sóval összedolgozom. Addig gyúrom, amíg sima, elasztikus, kicsit ragadós tésztát nem kapok. Egy lábosban vizet melegítek. Amikor lobog, a tésztát egy vágódeszkára téve elkezdem beleszaggatni. Mint a nokedlit csak vékonyabban. Ha a tészta följön a víz tetejére, kész van. Egy tepsit kivajazok. A hagymát meghámozom, vékony szeletekre vágom. A sütőt 190 fokra melegítem. A hagymát szétterítem a tepsiben, addig pirítom, amíg aranybarna nem lesz. A hagymát kiveszem. A tésztából egy réteget lerakok a tepsi aljára, arra egy réteg hagymát, arra reszelek egy kis sajtot (lehetőleg valami karakteres ízű fajtát, mint a gruyére). Ezt addig ismétlem, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Az egészet visszatolom a sütőbe, és addig pirítom, amíg a tetején a sajt aranybarna nem lesz.