Vásárokon és strandokon már most sorok állnak a nagy, forgó tartályok előtt, amiben hupikék törpikék színű jégkása hömpölyög. Aki megkívánja, nyilván valamiféle lehűlést és felfrissülést vár tőle. Talán a lehűlést megkapja, de azt a hányingerrel kevert rossz közérzetet, ami vele jár, azt már biztosan nem kívánta magának.
Pedig
lehetne a jégkása finom, sőt, akár egészséges is,
ha nem tömény cukorból, jégből és színezékből állítanák össze. Ráadásul most kezdődik a gyümölcsdömping, bármiből neki lehet állni az epertől a sárgadinnyéig, sőt, zöldfűszerekkel, citrommal, lime-mal, gyömbérrel párosíthatók.
Alapanyagok:
A gyümölcsöt megpucolom és a jégkockával, valamint a vízzel együtt a turmixgépbe vagy az aprítóba teszem.
Addig dolgoztatom a gépet, míg jégkása állagú nem lesz.
Azonnal pohárba töltöm és megiszom vagy megitatom, mert gyorsan olvad.
Szigorúan szívószállal fogyasztandó!