Kívánja a jégkását? Nem bűn az műanyag meg cukor nélkül!

házi jégkása
Nem kell bele színezék, mert így is szép
Vágólapra másolva!
A strandos jégkásához egy csomó olyasmi kell, ami nincs itthon, például természetellenes színezékek. A házi változatban csak gyümölcs van és víz, ráadásul sokkal finomabb is.
Vágólapra másolva!

Vásárokon és strandokon már most sorok állnak a nagy, forgó tartályok előtt, amiben hupikék törpikék színű jégkása hömpölyög. Aki megkívánja, nyilván valamiféle lehűlést és felfrissülést vár tőle. Talán a lehűlést megkapja, de azt a hányingerrel kevert rossz közérzetet, ami vele jár, azt már biztosan nem kívánta magának.

Turmixgépben vagy aprítóban is hamar megvan Forrás: Ács Bori

Pedig

lehetne a jégkása finom, sőt, akár egészséges is,

ha nem tömény cukorból, jégből és színezékből állítanák össze. Ráadásul most kezdődik a gyümölcsdömping, bármiből neki lehet állni az epertől a sárgadinnyéig, sőt, zöldfűszerekkel, citrommal, lime-mal, gyömbérrel párosíthatók.

Gyümölcsös jégkása

Ebben a verzióban eper és menta is van Forrás: Ács Bori

Alapanyagok:

  • 300 gramm friss gyümölcs
  • 150 gramm jégkocka
  • Ízlés szerint: méz, citromlé, gyömbér, menta stb.
Nem kell bele színezék, mert így is szép Forrás: Ács Bori

A gyümölcsöt megpucolom és a jégkockával, valamint a vízzel együtt a turmixgépbe vagy az aprítóba teszem.

Addig dolgoztatom a gépet, míg jégkása állagú nem lesz.

Azonnal pohárba töltöm és megiszom vagy megitatom, mert gyorsan olvad.

Csak jég és gyümölcs Forrás: Ács Bori

Szigorúan szívószállal fogyasztandó!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!