Éva a Phonöknő és András a Phonök: ez a saját belső poénjuk és elnevezésük. Ők találálták ki és valósították meg ezt a kis Ázsiát Budapest szívében.
Laza, barátságos, profi: jó kaják, jó emberek, pozitív energiák. Az egyetlen olyan vietnami étteremben az országban, ahol nincs vietnami.
- állítják magukról a weblapjukon. Lássuk a menüt, amit meg is nézhetnek: a LifeNetwork Tv Restaurant című műsorának videója a cikk végén található.
Előétel:
Hozzávalók:
Elkészítés a séf saját szavaival:
A pacalt feltesszük főni, addig, amíg puha lesz, de nem szottyos.
A cukrot elkeverjük a szójaszósszal, az ecettel, a szezámolajjal, hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát, a választott chili félét, majd hozzákeverjük a leszűrt pacalt.
Hűtőbe tesszük.
Tálaláskor megszórjuk újhagymával.
A cikk legvégén a videóban 1:10-tól látható az előétel elkészítése lépésről lépésre.
Főétel:
Hozzávalók:
Az alaplé
Elkészítés a séf saját szavaival:
Egy nagy lábasban vizet forralunk. A csontokat beletesszük a lobogó vízbe, és 5 percig forraljuk, majd kiszedjük, és langyos folyó víz alatt tisztára mossuk.
A tiszta fazékba visszatesszük a csontokat és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi (kb. 3 liter). Lassú tűzön főzzük, időnként lehabozzuk. (főzési idő, min 4-5 óra)
Közben felforrósítunk egy serpenyőt. A hagymát és a gyömbért hosszában félbevágjuk, és a vágott felükön szárazon megpirítjuk őket. Nem baj, ha kormosra égnek, ez is plusz ízt ad a levesnek. A hagymát és a gyömbér felét hozzáadjuk a leveshez.
A fűszereket szintén szárazon pirítjuk egy percig, majd a gyömbér másik felével félretesszük a főzési idő utolsó órájáig, csak ekkor tesszük bele a levesbe, hogy addig ne főjön ki az ízük.
A főzési idő felénél (kb. 3-3,5 óra) ízesítjük a levest sóval, cukorral és halszósszal.
Ha kész a leves, leszűrjük.
Tipp: főzzünk az alaplébe fél kiló marhalábszárat, mélyíti az ízeket.
A tatárhoz:
Az alapanyagokat összekeverjük. Négy részre osztjuk, golyókat formálunk, majd egy séfkés segítségével kilapítjuk, tálalásig lefóliázzuk.
A tálaláshoz:
A tésztát megfőzzük.
A tatárt ráhelyezzük a tésztára, majd a forrásban lévő lével felöntjük (fejenként kb 5 dl). Megszórjuk a zöldségekkel, fűszernövényekkel. Kínáljunk hozzá chilit, lime-ot és halszószt, hogy mindenki saját magának ízesíthesse.
A cikk legvégén található videóban 8:22-től a leves elkészítése lépésről lépésre.
Főétel:
Hozzávalók:
Töltelék:
Tálaláshoz
Elkészítés a séf saját szavaival:
A rizspalacsintához összekeverjük az alapanyagokat. A lényeg, hogy csomómentes, közepesen híg tésztát kapjunk.
A serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a felszeletelt hagymát, gyakran kevergetve, nehogy megégjen. Hozzáadjuk a húst és együtt pirítjuk, amíg megsül. Meglocsoljuk pár kanál halszósszal, és frissen őrölt fekete borsot szórunk rá.
Lehúzzuk a tűzről, és a tálalásig félretesszük.
Egy serpenyőt tűzforróra hevítünk, kicsit bővebb olajon egy kisebb merőkanál tésztát egyenletes kör alakúra terítünk bele. Két percig sütjük erős lángon, majd megszórjuk az egyik felét a húsos töltelékkel, és ráhajtjuk a másik felét, mint egy omlettre. Tovább sütjük 1 percig, majd óvatosan átfordítjuk a másik oldalára és azt is 1 percig sütjük, hogy ropogós legyen.
Egy tiszta deszkára tesszük, ahol felvágjuk 5-6 darabra.
Tálalás:
A megmosott salátaleveleket, a zöldfűszereket és a mungóbab-csírát az asztalra tesszük a feldarabolt palacsintával. Egy salátalevelet a tenyerünkbe fogunk, ráhelyezünk egy darab palacsintát, majd ízlés szerint zöldfűszereket, csírákat szórunk rá. Begöngyöljük a salátalevelet, és az asztali szószba mártogatva fogyasztjuk.
A videóban 17:55-től látható a főétel elkészítése lépésről lépésre.