Kotyogóssal szuper kávét

kavefozes tech
Vágólapra másolva!
A kotyogóssal főzött kávénak nincs túl nagy becsülete a kávéfanatikusok körében, pedig azt is lehet jobban csinálni kis odafigyeléssel. Kis Zoltán barista- világbajnok elmondta, hogyan lesz egy egyszerű lépéstől jobb.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc]

Kis Zoltán barista-világbajnok török kávé kategóriában. Megmutatta, hogyan tudjuk kihozni a kotyogósunkból a lehető legtöbbet. Kell hozzá hőálló kesztyű (vagy két konyharuha), kávé, víz és a kotyogós.

Az a baj a kotyogóssal, hogy megég benne a kávé, ha sokáig érinkezik a fémmle víz nélkül. Ezért érdemes csak a kávéfőző alsó részét feltenni a vízzel melegedni.

Amikor a víz felforrt, akkor tegyük bele a kávétartó tölcsért és csavarjuk rá a kotyogós tetejét. (Most kell a hőálló kesztyű és/vagy konyharuhák.) Egy perc alatt átfut a víz a kávén és kész is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!