Vágólapra másolva!
A Fuji kifejezetten az igényesebb fotósoknak szánja új, FinePix S602 digitális kameráját. A fényképezőgép várhatóan április végén kerül az üzletekbe.
Vágólapra másolva!

A kamera elsősorban gyors zársebességével és kiemelkedő fényérzékenységével tűnik ki vetélytársai közül. A FinePix S602-nek ugyanakkor csak egy három megapixeles teljesítményű CCD-je van, amelyet a Fuji által kidolgozott Super Honeycom rendszer a 6 megapixeles minőségi szintre tud felhozni - legalábbis a Fuji szerint. A CCD-ben ugyanis a kép minőségének javítása érdekében a fényérzékelő réteg érzékelői nem a hagyományos négyszög-alakzatban helyezkednek el, hanem nyolcszögletűen, így több fényt tudnak összegyűjteni.

A FinePix S602 két autofókusz érzékelővel van felszerelve, melyek segítségével másodpercenként akár öt állókép is készíthető, míg a zársebesség egytízezred másodperc is lehet. A gépnek egy állandó hatszoros optikai zoom lencséje van, a látott kép egy 1,8 collos, színes TFT LCD-n jelenik meg. A felvételeket Smart Media kártyán és Microdrive meghajtón lehet tárolni. Mozgóképeket VGA minőségben és másodpercenként harminc képkockás sebességgel tud rögzíteni. A fényképezőgép méretei: 121*81,5*97 milliméter, tömege 500 gramm.

Korábban:

Digitális fotókütyük a CeBit-en