Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kamerás tenyérgép a Palmtól

Vágólapra másolva!
A Palm két új digitális titkára a korábbi modelleknél izmosabb processzorokkal és számos extra funkcióval lett felvértezve, például drótnélküli hálózatokra képesek csatlakozni, egyikük pedig integrált kamerával is rendelkezik.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOAz amerikai kéziszámítógép-gyártó szerdán mutatta be két új tenyérgépét, a Zire 71-et, illetve a Tungsten C-t. Az előbbi modell a tavaly év végén piacra dobott hiperolcsó, alapfunkciókat kínáló Zire modellhez csak nevében hasonlít. Belsejében egy 144 Mhz-es Texas Instruments processzor és 16 megabájt memória található, továbbá egy kihúzható digitális fényképezőgéppel is rendelkezik, amely VGA felbontású képek készítését teszi lehetővé. A Zire 71 emellett MP3- és videolejátszására is képes, memóriája pedig SD-kártyákkal bővíthető, tömege pedig 150 gramm.

Elsősorban üzleti felhasználóknak szánja a gyártó a Tungsten C elnevezésű kéziszámítógépet, amelynek lelke egy 400 MHz-es Intel Xscale lapka, amely mindeddig tipikusan a rivális Microsoft Pocket PC operációs rendszert futtató eszközökben volt megtalálható. A Tungsten C 64 megabájt memóriával rendelkezik, ez szintén jóval nagyobb, mint a korábbi Palm eszközök bármelyikénél, továbbá egy aprócska billentyűzet is helyet kapott rajta a kijelző alatt. Az eszköz képes kapcsolódni Wi-Fi (802.11b) vezeték nélküli hálózatokra (WLAN), webböngésző is helyet kapott rajta, digitális diktafonként is használható. A gyártó közlése szerint az eszköz WLAN-kapcsolat létesítése esetén is körülbelül 8 órás folyamatos használatot képes biztosítani egyetlen akkumulátortöltéssel.

Mindkét új Palm tenyérgép színes kijelzővel rendelkezik, és a Palm OS 5.2 operációs rendszer futtat, továbbá az új, Graffiti 2 elnevezésű kézírás-felismerő technológiát használja. A Zire 71 és a Tungsten C május 5-től lesz megvásárolható világszerte 299, illetve 499 dollárért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről