Uniós jogi dokumentumok CD-kiadványon

Vágólapra másolva!
Európai uniós jogtár jelent meg CD-n. A négy nyelven hozzáférhető anyag az uniós jog mellett tartalmazza a magyarországi jogrendszer integrációs vonatkozású dokumentumait is.
Vágólapra másolva!

A KJK-Kerszöv Jogi és Üzleti Kiadó Kft. több mint 5 ezer európai jogi dokumentumot jelentetett meg CD-n magyar, angol, francia és német nyelven - közölték a cég képviselői szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Báldy Péter, a társaság és a kiadvány főszerkesztője elmondta: Magyarország európai uniós csatlakozását elősegítendő külön adatbázisokba gyűjtötte a kiadó a magyar jog integrációs vonatkozású dokumentumait is. Hozzátette: a CD-n megjelenő kiadvány - CD EU Jogtár - jelenleg a legteljesebb adatbázis Magyarországon.

Az idegen nyelvű dokumentumok forrása az Európai Közösség Kiadóhivatala, a magyar anyagokat pedig az Igazságügyi Minisztérium adta át a kiadónak. A magyar nyelvű fordítások egyelőre nem tekinthetők hivatalos jogforrásoknak, mivel még nem jelentek meg hivatalos lapban - jelezte Báldy Péter. A főszerkesztő elmondta: jelenleg az uniós joganyagok, normák 60-70 százaléka érhető el magyarul. Ezeket véleménye szerint azért is érdemes tanulmányozni, mert számos olyan információt tartalmaznak, ami később hasznos lehet, például a kis- és középvállalkozások számára.