Szórakoztató-eszközként debütált az eVilla

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az eVilla tervezői az "internet egyetlen gombnyomásra" elvet követték, amikor megalkották az eszközt. A készülék alapvetően böngészőként és levelezőként használható, azonban ezek mellett lejátssza az egyes weboldalakon elérhető multimédia-adásokat is. Éjszakai üzemmóddal is rendelkezik, ilyenkor éjfél után letölti a leveleket és a híreket, hogy másnap reggel tulajdonosa a világhálóra való csatlakozás nélkül is hozzájusson az őt érdeklő információkhoz.

Az eVilla lelkét a Geode GX1R processzor és a rajta futó BEIA operációs rendszer alkotja. A 15 kilogramm súlyú eszköz zömét a beépített 15 colos színes monitor teszi ki. A billentyűzetet és az egeret külön kell csatlakoztatni. Az eVilla 56 kbps sebességű modemen keresztül kapcsolódik a telefonvonalra, miközben USB portjára nyomtatót, illetve ZIP meghajtót lehet csatlakoztatni.

A Sony igyekszik távol tartani új termékét az "internet appliances" megnevezéstől, miután az elmúlt hónapokban bebizonyosodott, hogy a vásárlókat nem hozzák lázba a böngészésre kialakított olcsó félszámítógépek.

Az eVilla 500 dolláros áron kerül forgalomba, amelyhez hozzájön az internetelérés havi 22 dolláros előfizetési díja. A szolgáltatást az amerikai Earthlink nyújtja, az előfizetők a korlátlan internetezés mellé négy e-mail fiókot kapnak.

(IDG.net)

Ajánló:

Korábban:

A japán Sony olyan nyomtatókat hoz forgalomba, amellyel a számítógéppel nem rendelkező felhasználók is szerkeszthetik, CD-lemezre írhatják és végül előhívhatják felvételeiket.