Szoftverajánló: tavaszi játékáradat

Vágólapra másolva!
A friss játékprogramok kínálata a kellemes tavaszi idő beköszöntével sem csökkent. Válogatásunkban az idén megjelent legnépszerűbb akció-, kaland-, és autós játékszoftverek demói mellett gyerekeknek készített programokból csemegézünk.
Vágólapra másolva!

Akciójátékok

LEGO Star Wars
Mint az várható volt, a premier előtt álló új Star Wars: A Sith-ek bosszúja filmet számtalan játék követi majd PC-n és konzolgépeken egyaránt. A játéksorozat első tagját, a Star Wars Republic Commandót már februárban kipróbálhattuk, ám a stratégia, illetve a szerepjátékok szerelmeseinek még sokat kell várniuk a jedik világában játszódó programokra. A várakozás napjai alatt egy rendhagyó játékkal, a LEGO Star Warszal üthetjük el az időt. Nevéhez illeszkedően ez a játék egy sajátságos Star Wars-világban játszódik, amely legókockákból épül fel, a szereplők pedig egytől egyig legófigurák. A programban több karaktert is irányíthatunk, használhatjuk a fénykardot, de a híres jedi-erő is fontos szerepet jut a különböző feladatokban.

Forrás: [origo]

Driv3r
Az Xbox és Playstation2 konzolok tulajdonosai után végre valahára a PC-s játékosok is kipróbálhatják az utóbbi évek egyik leglátványosabb autószimulátor és akciószoftverét. Míg a Driv3r sok éve megjelent első részében csupán autót vezethettünk, a legújabb epizódban bármikor ki-be szállhatunk a feladatok végrehajtása során gyakran rommá zúzott kocsikból. A lövöldözéssel tarkított autós üldözések folyamán a fél világot bejárhatjuk Miamitól Isztambulig. A Driv3rben az autók mellett jachtokra, kamionokra és motorbiciklikre is felpattanhatunk. A játék egyetlen hátránya, hogy demója hihetetlenül nagy méretű, több mint 700 megabájtos - mely összesen két küldetést tartalmaz.

Forrás: [origo]


The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay - Developers Cut
Akció, horror és különleges feladatok: a program az alapjául szolgáló sivár ötletet - célunk egy börtönből való kiszabadulás -, szemet gyönyörködtető grafikával és izgalmas játékmenettel igyekszik vonzóbbá tenni. A félelmetes környezetben játszódó FPS játékban számtalan fegyvert lesz alkalmunk kipróbálni, ám az esztelen öldöklést időnként logikai feladatok szakítják meg. A játék demóváltozatában egy szintet járhatunk végig.

Forrás: [origo]


Room War Free
Valódi játékháborúban vehetünk részt a Room War című ingyenes játékban. A program virtuális világában ellenfeleink a szobában repkedő különleges repülőmodellek lesznek, melyeket sorra le kell lövöldöznünk a képernyőn megjelenő célkereszttel. A játék tetszetős, háromdimenziós grafikával rendelkezik, egérrel és billentyűzettel irányítható.

Forrás: [origo]


Kaland és stratégia

Robots
A Jégkorszak című animációs film készítőinek legújabb alkotásából készült játék demóváltozata már a hazai premier előtt letölthető volt. A Robotok alapján készített humoros kaland- és ügyességi játékban a főszereplő ifjú gépembert irányíthatjuk. Az aranyos főhőssel számtalan izgalmas történetet élhetünk át, a különböző logikai feladványok mellett beszélgethetünk, harcolhatunk és versenyezhetünk is más robotokkal.

Forrás: [origo]

Imperial Glory


Forrás: [origo]

World Dance


Forrás: [origo]


1848
A magyar nyelvű, körökre osztott stratégia játék teljes változatát az Oktatási Minisztériumnak és a Sulinet Programirodának köszönhetően ingyenesen letölteni a 48.sulinet.hu honlapról, illetve az [origo] SzoftverBázisáról is. A játékban három nemzet színeiben, 14-féle hadegység fordul elő, hetven tábornok, képpel és egyedi tulajdonságokkal vezetheti a csapatokat. A történelmi múlttal ellentétben itt választható, hogy a cári csapatok beavatkozzanak-e a küzdelembe, vagy se - ezzel is nehezítve vagy könnyítve 48-as tábornokaink dolgát. A játékban fontos szerephez jut az utak és a vasutak elhelyezkedése: ezeken gyorsabban haladhatnak a hadseregek.

Forrás: [origo]


Autóverseny


Juiced
A játéktermi hangulatú autóverseny első demója után nemrégiben jelent meg második próbaváltozata is, melyben újabb kocsikkal száguldozhatunk, vagy épp törhetjük azokat össze. A program teljes változatában ötvenféle sportkocsival versenyezhetünk különféle városokban, s az egyéni játék mellett akár csapatjátékos hálózati versenyek is játszhatók. A Juiced rendkívül realisztikus grafikával rendelkezik, a járművek a száguldás közben elég élethűen törnek, bár a maximális látványt csak erősebb PC-ken lehet maradéktalanul élvezni.

Forrás: [origo]


TrackMania Sunrise
A TrackMania játéksorozat harmadik része az előző epizódokhoz hasonlóan egy különleges versenypályákon játszódó extrém autóverseny: a száguldás gyakran fejjel lefele zajlik, sokszor pedig hatalmas szakadékokat kell átugratnunk autónkkal, hogy adott időre célba érhessünk. A Sunrise alcímű rész látványosabb grafikával rendelkezik elődeinél, a benne található pályák némileg változatosabbak, valamint a választható járművek köre is bővült, s nem maradt ki a pályaszerkesztő és a hálózaton keresztüli többjátékos üzemmód sem.

Forrás: [origo]


Taxi 3: eXtreme Rush
Míg a Taxi 2: le jeu című játék az ismert francia akciófilm eseményeire épült, addig a nemrég megjelent harmadik rész közelebb áll népszerű Need for Speed Underground játékhoz. A tuningolt taxinkkal városokban száguldozhatunk különféle játékmódokban, és az ellenőrzőpontok elérése mellett az ellenfeleket is le kell győznünk. A demóváltozatban kétféle taxit próbálhatunk ki, a tuningolt csodagépekkel London utcáin zajló gyorsulási versenyekben mérhetjük össze tudásunkat a számítógép által irányított versenyzőkkel.

Forrás: [origo]


Fast Driver 2: Maluch Racer
A Fast Driver 2 egy vicces hangulatú, lengyel fejlesztésű játék, amelyben kivételesen nem Ferrarikkal vagy Porschékkel, hanem Polski Fiat 126-os kocsikkal indulhatunk versenyre. A kevésbé látványos grafikával rendelkező, ám rendkívül szórakoztató és egyedi játék demóváltozatában egyfajta autót próbálhatunk ki egy városi pályán.

Forrás: [origo]


Játékok gyerekeknek

Crazy - Kickers XS
A Crazy Kickers XS egy humoros focijáték, amelyben állatszereplőkkel - többek közt pandákkal, orrszarvúakkal, kengurukkal - vívhatunk mérkőzéseket. A gyerekeknek szánt játék jellemzője egyszerű, de szép grafika, az egyszerű irányítás és a sok humor. A hagyományos mozgásfázisok mellett az egyes játékosfigurák speciális, extra erős rúgást is előcsalhatunk. A program ingyenesen letölthető változatában két csapat, egy pálya, valamint gyorsított, 2-2 perces játékmódra használatára nyílik lehetőség.

Forrás: [origo]


Tennis Titans


Forrás: [origo]


Kaeru Jump
A tucatnyi pályával rendelkező ingyenes logikai-ügyességi játékban egy apró békával kell megfelelő sorrendben kockákra ugrálni úgy, hogy azok eltűnjenek a pályákról. A játék irányítása a billentyűzet kurzormozgató gombjaival történik, végigjátszásához azonban fel kell kötni a nadrágot, mivel az egyes pályákon való túljutás nem kis türelmet igényel.

Forrás: [origo]


Bernard and Hank

A játék leginkább Nintendo tévéhez kapcsolható játékgépeiről ismert Super Mario-sorozat epizódjaira hasonlít. Karakterünkkel egy kétdimenziós játéktéren barangolva pénzérméket kell összegyűjtenünk az ellenfeleket elkerülve, vagy azokat összelapítva. A Bernard and Hank egyik fő erénye, hogy nem rendelkezik túl magas gépigénnyel, ugyanakkor kategóriájához mérten tetszetős grafikája van, s egyszerűen kezelhető.

Forrás: [origo]