Levette oldaláról a netgyorsítót a Google

Vágólapra másolva!
Levette kísérleti szolgáltatásokat tartalmazó weboldaláról a Google múlt héten publikált, a böngészés sebességét gyorsító Web Accelerator szoftvert. A társaság kapacitásproblémákkal indokolja döntését.
Vágólapra másolva!

Mint ismeretes, a Google a múlt második felében tesztváltozatban tette hozzáférhetővé a Web Accelerator nevű alkalmazást. A Windows operációs rendszerek alá elérhető szoftvert a felhasználók regisztrációt követően tölthették le, a program különböző optimalizálási módszerek alkalmazásával a böngészés sebességét gyorsítja meg széles sávú kapcsolat használata esetén.

Csupán néhány nappal útjára bocsátását követően a Google eltávolította honlapjáról az alkalmazást, így azt tesztelési célból nem tölthetik le többé az érdeklődő felhasználók. A társaság a lépést kapacitásproblémákkal indokolta, mondván, a Google rendszere a netezés sebességének gyorsítását szolgálja, így túlterhelődése, lassulása nyomán értelmét vesztené használata. A Google honlapján közzétett üzenet szerint a szolgáltatás elérte maximális kapacitását, s a cég aktívan dolgozik azért, hogy növelje a böngészést gyorsító rendszerhez egyidejűleg csatlakozható felhasználók számát.

Bár beindítását követően egyes felhasználók aggályaikat fejezték ki annak kapcsán, hogy a webgyorsító használata során a Google betekintést nyerhet internetezési szokásaikba, ám a társaság szóvivőjének közlése szerint nem biztonsággal kapcsolatos problémák miatt vették le a programot az oldalról.