Két új nagy zoomos Sony fényképező

Vágólapra másolva!
Bemutatták a Sony Cyber-shot H1 utódait: az új kamerák tizenkétszeres, stabilizátoros optikai zoommal rendelkeznek, felbontásuk 6, illetve 7 megapixel.
Vágólapra másolva!

Az egy éve leleplezett Sony Cyber-shot H1 után a japán gyártó újabb ultrazoomos fényképezőket vezet be a piacra: a korábbi modell helyét a 2006-os évben nem egy, hanem két új típus veszi át. A Sony Cyber-shot H2 és H5 több tekintetben jobb paraméterekkel rendelkezik az első változathoz képest, a fő tervezési szempontok azonban lényegében azonosak maradtak. Az új gépek tehát változatlanul biztosítanak manuális beállítási lehetőséget, mely mellett megtalálható az idő- és a rekeszautomata üzemmód is.

Forrás: [origo]

Mindkét új Cyber-shot kamera tizenkétszeres optikai zoomos Carl Zeiss objektívet kapott, a Sony úgynevezett Super SteadyShot képstabilizáló technológiájával kiegészítve. Idén szinte minden gyártó új típusában megtalálható már valamilyen stabilizációs technika, ezt a Sony H-sorozata a megnövelt képérzékenységgel párosítja. A választható legnagyobb érzékenység ISO 1000 az új modelleknél, így a gyártó véleménye szerint könnyebben készíthető bemozdulásmentes kép rossz fényviszonyok között is.

Forrás: [origo]

A Cyber-shot H2 felbontása 6 megapixel, képkomponáláshoz esetében az elektronikus kereső, vagy a hátoldali 2 collos LCD használható. A H5-öt 7 megapixeles CCD-vel látták el, digitális kijelzője pedig jóval nagyobb méretű: 3 collos. A kamerák 32 megabájtos beépített tárolóval rendelkeznek, melyet Memory Stick Duo, és Pro Duo memóriakártyával lehet bővíteni. A specifikáció szerint az energiafelhasználás is javult az elődhöz viszonyítva: a H2-vel 400, a H5-el 340 fotó rögzíthető egyetlen töltéssel. Európában a Cyber-shot H2 április elején, a H5 pedig május végén kerül a boltok polcaira. Áruk a tengerentúlon várhatóan 400 és 500 dollár, azaz 80 és 100 ezer forint lesz.