Vágólapra másolva!
Még a januári CES kiállításon mutatta be a Sony új, OLED-képernyővel szerelt szuperwalkmanjét: azt ugyan még nem tudni, a ketyere mikor kerül a boltokba, de specifikációja nagyjából már ismertté vált.
Vágólapra másolva!

A vállalat X-sorozatú új hordozható zenelejátszójáról a japán gyártó hongkongi webszájtján láttak napvilágot hivatalos információk. A ketyere legfőbb érdekességének az számít, hogy egy jókora, 3 colos képátlójú, 10 centiméter magas és 5 centiméter széles, szuper képminőséget biztosító OLED-érintőképernyővel (szerves fénykibocsátú dióda) szerelik fel, amely az előlap jelentős részét elfoglalja. A 432 x 240 pixel felbontású, érintésérzékeny megjelenítő alkalmazásával egy sor hagyományos gombot száműzhettek a gépházról a tervezők, bár néhány - például a lejátszás, a szünet és a hangerő gombjai - továbbra is megtalálhatók rajta.

Forrás: [origo]

Az új walkman az mp3, wma, aac és PCM zenefájlok mellett Windows Media és MPEG-4 (AVC/H.264) formátumú videókat is lejátszik majd, egy szoftver segítségével pedig a PC-ről YouTube-videókat is át lehet majd tölteni a memóriájába. Bár hivatalos információk még nem láttak napvilágot a lejátszóról, a PC World úgy tudja, hogy 16 és 32 gigabájtos változat készül majd belőle, és egy-két hónapon belül piacra kerül majd 300-400 dolláros, vagyis 70-100 ezer forintnak megfelelő áron