Olcsó multitouch tábla PC az Asustól

Vágólapra másolva!
Multitouch, tábla PC-ként behajtogatható kijelzővel felszerelt netbookot adott ki az Asus. A gép támogatni fogja a Windows 7 összes többujjas gesztusparancsát, elsőként a netbookok között.
Vágólapra másolva!

Az Asus júliusban bemutatott T91-es netbookja már korábban is rendelkezett érintőképernyővel. Az első generációs netbook tablet azonban csak egy ujjat tudott követni. Az új verzió azonban már tudja a lapozás, kétujjas zoom, forgatás, görgetés effekteket is.

A készülék 8,9 hüvelyk képátlójú kijelzővel érkezik, merevlemeze pedig egy 32 gigabájtos, mozgó alkatrészek nélküli SSD meghajtó. A falatnyi méretű SSD mellé jár még 500 gigabájt internetes tárhely is az Asus szerverein. A készüléken két USB-port található, illetve SD-kártyával is lehet bővíteni.

A gép többi hardvereleme viszonyag szokványos. A tábla PC szívét az Atomhoz képest is alacsony fogyasztású 1,33 gigahertzes Z520-as típusszámú processzor adja. Memóriából egy gigabájtnyit tartalmaz a készülék, wifiből az új N-es szabványt támogató kártya jutott az olcsó tabletbe. A Windows 7-el érkező masinát 550 dollár körüli áron lehet majd beszerezni Amerikában. Arról nincsenek még infomációk, hogy az európai piacon mikor jelenik meg az apró tábla PC.