Google: a PC-nek vége

Vágólapra másolva!
Három év múlva az internetes keresések többségét nem asztali PC-ről vagy laptopról fogják végezni - véli a Google hirdetési szárnyának vezetője, John Herlihy. 
Vágólapra másolva!

"Három év múlva az asztali gépek jelentéktelenek lesznek. Japánban a keresések nagyobbik része már az okostelefonokról érkezik, nem a PC-ről" - jelentette ki Herlihy egy Dublinban tarott mobilos konferencián. A szakember szerint az utolsó szöget a webalkalmazások verik be éppen a PC koporsójába, hiszen ezek lehetővé teszik, hogy erőforrásigényes feladatokat oldjunk meg a mobilon is, megfelelő sebességgel.

Az igazgatóhelyettes a keresést sem hagyta ki a jövőképéből. Herlihy szerint a világ összes információjához gyors hozzáférést biztosító okostelefon igazán csak jó keresővel használható. A változás komoly lehetőségeket is jelent a mobilos fejlesztésbe befektető kis cégeknek. Először megkerülhetetlenné kell válni, aztán lehet szó a bevételekről - tette hozzá az igazgatóhelyettes.

Nem csak Herlihy temeti a Google-nél a hagyományos számítógépeket. A cég vezérigazgatója, Eric Schmidt azt nyilatkozta múlt hónapban, hogy a Google a mobilos fejlesztéseire fókuszál, és a fejlesztőknek is hasonló fókuszváltást javasol. A barcelonai Mobile World Congressen tartott megnyitójában Schmidt arra hívta fel az összegyűltek figyelmét, hogy az okostelefonok eladásai meredeken emelkednek, és hamarosan több ilyen kütyüt adnak el, mint PC-t.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!