HD felbontásra vált a TV2

Vágólapra másolva!
Elsőként a Voice című zenei tehetségkutató műsorát sugározza nagyfelbontásban a TV2, a HD-minőségű adás egyelőre csak a UPC kábelhálózatán érhető el.
Vágólapra másolva!

A pénteken este induló műsort a UPC-nek azok az ügyfelei tudják nagyfelbontásban élvezni, akik arra alkalmas tévével, illetve beltéri egységgel, valamint előfizetéssel rendelkeznek. A TV2 közleményéből nem derül ki, hogy a Voice mellett mely műsorokat lehet nagyfelbontásban nézni a csatornán, de a társaság november 2-án induló új, SuperTV2 nevű adóján minden műsort nagyfelbontásban lehet majd nézni. A Voice-on kívül egyelőre csak egyes vásárolt műsorokat sugároznak nagyfelbontásban, a tervek szerint azonban jövőre már az Aktív, a Tények, a Napló, és a Mokka műsorokat is HD-ben lehet majd nézni - mondták el az [origo]-nak a TV2-nél.

Az még nem tudni, hogy a UPC mellett mikor válik elérhetővé más szolgáltatóknál is a TV2 nagyfelbontású adása, de a csatorna más szolgáltatóval is tárgyal annak sugárzásáról. A szolgáltatóknál külön előfizethető tematikus csatornákon kívül itthon eddig csak az m1, az m2 és a Duna TV adását lehetett nagyfelbontásban nézni, bár ezeken a csatornákban sem minden műsor készül HD-ben. A fenti csatornákat ingyenesen közvetítő MinDig TV-n egyelőre nem valószínű, hogy elérhetővé válik a kereskedelmi csatorna nagyfelbontású változata, mivel az analóg tévészolgáltatás lekapcsolásáig nem áll rendelkezésre az ennek továbbításához szükséges kapacitás.