Töltse le a a Google klassz SMS-küldőjét!

szórakozás, 21 éve küldtük az első SMS-t
Vágólapra másolva!
Nem kell kivárnia a Lollipopot, régi Androidra is elérhető a legjobb üzenetküldő app.
Vágólapra másolva!

Az Üzenetküldő nevű alkalmazás az Android 5.0 (Lollipop) rendszerben debütál elsőként, ahol alapbeállítás szerint ez kezeli az SMS és MMS üzeneteket. Szerda éjjel óta azonban a régebbi - legalább Android 4.1-es - rendszert futtató telefonokra is letölthető az app a Google Playről.

Az Üzenetküldőt azért érdemes feltelepíteni, mert sokkal letisztultabb külseje van a korábbi Üzenet applikációnál, ami az SMS-ek kezelésére eddig szolgált. Bár a Hangouts chatprogram appváltozata is képes kezelni az SMS-ezést, sokan nem használták ezt a funkcióját, mert a csevegés és a szöveges üzenetek összekeveredtek benne. Nem véletlen, hogy a cég most új appot készített az SMS-ezéshez

SMS-ezés szteroidon

A Google új applikációja már a Lollipop szoftver dizájnelemeit használja, és a csevegőprogramokhoz hasonló felületen mutatja az üzenetváltásokat. Az új app nyitóképernyőjén keresőfelület is van, amellyel az összes üzenet szövegében kutathatunk.

Google Üzenetküldő Forrás: Origo



MMS esetén lehetséges azonnal képet vagy videót rögzíteni, és elküldeni azt a címzettnek, vagy rövid hangüzenetet küldeni fájlként. Ennél is fontosabb, hogy az üzeneteket archiválni is lehet a felhőbe (ehhez hosszan kell rábökni a nyitóképernyőn a címzett nevére), így a szövegek a telefon cseréjekor sem vesznek el - ezt egyébként már a Hangouts is lehetővé tette.

Egyesével beállítható az üzenetek megnyitása után a jobb felső sarokból az is, ha le akarunk tiltani valakit, vagy csupán a bejövő üzeneteiről nem akarunk ideiglenesen, vagy soha többé értesítéseket kapni.

Összetéveszthető a Facebook Messengerrel


Az első indítás után érdemes a főképernyőn a Beállítások menüben alapértelmezett SMS-kezelő alkalmazásnak beállítani az Üzenetküldőt, így a telefon mindig ezt, nem pedig a régi appot fogja megnyitni. Kissé zavaró, hogy a magyar Androidon is Messenger névvel kerül a képernyőre az app (angolul Google Messenger a neve), így könnyen össze lehet keverni a Facebook Messengerrel, bár legalább ikonjaik nem hasonlítanak egymásra.