Megsemmisül a honlap, ha rátalál a Google

google kereső játék
Számtalan lehetősége még mindig verhetetlen a kisvállalati marketingben
Vágólapra másolva!
Egy honlap azonnal önmegsemmisítő módra vált, ha a Google robotjait észleli. Egy amerikai programozó kísérletezett vele.
Vágólapra másolva!

A Google szeme tényleg mindent lát, de meddig élhet egy internetes oldal anélkül, hogy a kereső felfedezné? Matthew Rothenberg amerikai programozó megtalálta a választ: összesen 22 napig. Ennyi időbe tellett, mire az általa készített oldalt megtalálta a Google - írja a Motherboard.

Az Unindexed című oldalt kiszolgáló szerver percenként egyszer rákeresett saját magára. A kódot Rothenberg úgy írta meg, hogy amint a Google találatot jelez, a honlap megsemmisítse magát. Az Unindexed látogatói egyébként kommenteket is írhattak. Mivel a Google nem ismerte a szájtot, nem sokan értesülhettek létezéséről: rövid élettartama alatt összesen 346 alkalommal keresték fel, és 31-en osztották meg a Facebookon.

Ennyi maradt az Unindexed honlapból Forrás: Unindexed


A szájt 22 nap üzem után, 2015. február 24-én 9 órakor törölte önmagát. Rothenberg ugyan nem tartotta titokban oldala létezését, de nem is népszerűsítette azt: a látogatók pontosan tudták, hogy minden kattintásnak és megosztásnak súlya van, hiszen általuk közelebb kerülnek az oldal megsemmisüléséhez. A honlap maradványait itt lehet megnézni.

Munkája nem vész el nyom nélkül, mert a programozó publikálta az Unindexed forráskódját, így a kísérletet bárki szabadon megismételheti, hogy kiderüljön, ő vajon hány napig tudja elkerülni a Google figyelmét.