Rengeteg újdonságot hozott a Pixel mobiljaira a Google

Vágólapra másolva!
Megérkezett a legújabb funkciócsomag a Google okostelefonjaira: sok újdonság került bele a biztonsági javítások mellé.
Vágólapra másolva!

A Google kiadta a legújabb funkciófrissítési csomagját a Pixel okostelefonjaira, amelyek ennek hála sok újdonsággal frissültek, a biztonsági javítások mellett.

Amerikában a Hold for Me automata hívástartó funkció már nem csak a Pixel 5, hanem egészen a Pixel 3 mobilok visszamenőleg elérhető. Mindenki megkapta ugyanakkor az extrém energiatakarékos módot, ami néhány alapfunkcióra tudja korlátozni az eszközt az üzemidő megnyújtása érdekében.

Forrás: google

Bekerült a csomagba a Pixel 5-ről és Pixel 4a 5G-ről ismert adaptív akkumulátor funkció is, ami kitalálja, hogy kibírjuk-e a következő töltésig az üzemidővel, és ha nem, akkor a háttérben mindent módosít az üzemidő növelése érdekében. Van már adaptív töltési funkció is, ami az akku élettartamát elnyújtott, dinamikus töltési sebességgel optimalizálja (használati szokásokhoz igazítva, tehát például az állandó és folyamatos éjszakai töltés reggelre fejeződik be).

A Pixel 5 és a Pixal 4a 5G képes továbbá 5G-ről automatikusan 4G-re váltani, csak a szükséges esetben kapcsolnak 5G-re. Ezeken a mobilokon pontosabb lett a GPS is, az appok pontosabb helyzeteket tudnak mutatni.

A Duóban a képernyőmegosztás már több ember felé is lehetséges, a Fotók app exkluzív szerkesztőfunkciókkal és dinamikus eszközökkel bővült, ezek mind a gépi tanulásra építenek. Van továbbá adaptív hangzás funkció is, ami elemzi a környezeti hangokat, és a helyiséghez igazodva állítja a hangszórók hangját a jobb élmény érdekében. A Now Playing pedig képes lejátszási listát létrehozni az eddig felismert zenékből.