Évi egy óriásfrissítést kap a Windows 11

windows 11
Windows 11
Vágólapra másolva!
Felére csökkenti a bosszantó frissítgetések számát a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Nyaktörő tempóra kapcsolt a Windows 10-zel a Microsoft, félévente adogatott ki újabb főverziókat az operációs rendszerből. Ez a többség számára rendkívül kellemetlennek és feleslegesnek bizonyult, hiszen az óriásfrissítések ritkán hoztak jelentős fejlesztéseket, cserébe viszont a gyakoriságuk miatt nagyon lecsökkent az egyes főverziók terméktámogatási ideje, ezt különösen nagyra értékelték a rengeteg számítógépet kezelő rendszergazdák.

Windows 11 Forrás: Microsoft

Hab volt a tortán, hogy az újabb főverziók telepítésekor a szokásosnál nagyobb eséllyel történhetett valamiféle katasztrófa, bukkanhatott fel egy addig nem tapasztalt probléma. Ezek miatt a Microsoft is csak küszködött a számítógépek újabb főverziókra való automatikus átállításával, felhasználók milliói számára rendszeresen csak akkor váltak ténylegesen elérhetővé az óriásfrissítések, mikor már éppen megszűnőben volt az éppen futtatott verziójuk támogatása.

Szerencsére a Windows 11-gyel visszavesz a tempóból a Microsoft: tájékoztatása szerint ebből évente már csak egy főverzió készül majd, és emiatt meghosszabbodik az egyes változatok támogatásának ideje is, kiadástól függően 24 hónapig vagy 36 hónapig készülnek hozzájuk biztonsági frissítések.

A 24 hónapig támogatott kiadások:

  • Windows 11 Home
  • Windows 11 Pro
  • Windows 11 Pro Education
  • Windows 11 Pro for Workstations

A 36 hónapig támogatott kiadások:

  • Windows 11 Enterprise
  • Windows 11 Education
  • Windows 11 IoT Enterprise

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!