Készülékváltást javasol a HMD a Nokia 9 PureView tulajdonosainak

Nokia 9 PureView
Vágólapra másolva!
Az ígéretek ellenére Android 11 sem jön már a készülékre, a tulajdonosoknak árengedményt adna inkább a gyártó egy új mobilra.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi években egyre többen elégedetlenkednek a Nokia márkanév mögött álló HMD Global mobilpiaci teljesítményével: nincs igazi csúcsmobil, a minőség sokszor nem olyan, mint ígérik, és a frissítések sem olyan jók és gyorsak már.

A Nokia 9 PureView készülékhez (ami majdnem prémium mobil volt 2019-ben) hivatalosan az Android 9, 10 és 11 rendszereket ígérte meg a gyártó. Most azonban közölték: az Android 11-et mégsem kapja meg ez a modell, mert a kamera és az új szoftver nem teljesen kompatibilis, és rossz lenne a felhasználói élmény.

Nokia 9 PureView Forrás: mashable

A gond állítólag az 5-kamerás rendszerrel van, illetve azzal, hogy az ennek társfejlesztését végző cég kiszállt a mobilpiacról. A segítség nélkül feltehetően túl drága lett volna Android 11 alatt működésre bírna a kamerákat, és a HMD vélhetően úgy döntött, nem éri meg a fáradozást a dolog.

A Nokia 9 PureView így már csak biztonsági javításokat kap, továbbá megígérték a készülék tulajdonosai számára, hogy a Nokia XR20 vásárlásakor 50 százalék kedvezményt kapnak majd. A kettő persze nem egy súlycsoport, és nincs rá garancia, hogy itt rendben lesznek a frissítések pár év múlva is.