Csúnyán kikap a riválisától az Intel Arc A370M

amd radeon rx 6500m intel arc a370m
Az AMD Radeon RX 6500M alaposan túlteljesíti játékokban az Intel Arc A370M-et
Vágólapra másolva!
Az AMD saját mérései szerint játékokban masszívan gyorsabb a Radeon RX 6500M.
Vágólapra másolva!

Moderált érdeklődést kiváltva a héten az Intel bemutatta a laptopokba szánt Arc videóvezérlőinek első generációját. Sajnos április során csak a leggyengébb Arc A370M és Arc A350M modellek válnak majd elérhetővé, ráadásul a drágább társaik játékokban nyújtott teljesítménye továbbra is rejtély.

Az AMD Radeon RX 6500M alaposan túlteljesíti játékokban az Intel Arc A370M-et Forrás: Radeon RX / Twitter

Most az AMD váratlan manőverrel élve az Intel által kiadott adatok alapján összehasonlította az Arc A370M és a Radeon RX 6500M játékokban nyújtott teljesítményét, a mérések szerint az utóbbi nagy átlagban 58%-kal gyorsabb, ami súlyos vereség az Arc számára.

A két videóvezérlő közvetlenül rivális, a laptopok gyártói mindkettőt 35-50W közé konfigurált TDP-kerettel építhetik be a termékeikbe, rendkívüli eséllyel az Intel és az AMD is maximum TDP mellett tesztelte a saját megoldását.

Ugyan az AMD adatai a játékosok számára nyilvánvalóan eldöntik, hogy választási lehetőség esetén a kettő közül melyikkel szerelt laptopot érdemes vásárolni, azonban a fejlett médiakódolási képességei miatt a videószerkesztők számára biztosan az Intel megoldása lesz a nyerő. Ezen a téren a Radeon RX 6500M szenved megalázó vereséget, konkrétan nem képes hardveresen gyorsított videókódolásra, a 2010-es Radeon HD 6000 széria óta az AMD először dobott piacra ilyen képesség nélküli videóvezérlőt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!