Ellopták a Grand Theft Auto VI félkész verzióját

Nézegessen képeket a Grand Theft Auto 5-ből. Kattintásra galéria nyílik!
Vágólapra másolva!
Rengeteg videó került napvilágra, a GTA V is teljesen a betörő kezébe került.
Vágólapra másolva!

Sokkoló botrány tört ki vasárnap a videójátékos világban, állítása szerint egy hacker betört a Rockstar Games játékfejlesztő slackes szerverére és wikirendszerébe, ahonnan ellopta az eredetileg kilenc éve megjelent GTA V és az évek óta fejlesztés alatt álló GTA VI összes forráskódját és adatállományát, a GTA VI egy fejlesztői buildjét, továbbá a projektekhez tartozó egyéb fájlok és dokumentációk is a birtokába jutottak.

A Grand Theft Auto V összes forráskódja és adatállománya is kiszivárgott Forrás: GameWallpapers

Ilyet persze bárki mondhat, a „Tea Pot" nicknevű betörő az állításainak alátámasztására elérhetővé tett egy 90 videót tartalmazó RAR-állományt. A mozgóképeket a GTA VI fejlesztői készítették, a játék különféle aspektusainak tesztelése látható rajtuk, animációktól a játékmenetig sokféle jellegű tartalomról beszélünk, a fájlnevek alapján tavaly március óta készültek a mozgóképek.

A videók láttán kevesekben maradt kétely az adatlopás hitelességével kapcsolatban, plusz közben DMCA-kérelmekkel a Rockstar töröltetni kezdte a tartalmak nyilvánosan megosztott másolatait a YouTube-ról és hasonló webhelyekről, Jason Schreier játékújságíró pedig a belsős forrásain keresztül megerősítette az adatszivárgás hitelességét. Valószínűleg adathalászat történt, a támadó megszerezhette az egyik fejlesztő belépési adatait.

A GTA 6 forráskódján kívül az internetes bűnöző minden a birtokába jutott információt árulni kezdett az interneten, állítása szerint a dollárban öt számjegyűnél kisebb ajánlatokkal nem is foglalkozik. A fejlesztés alatt álló játék forráskódját eközben a Rockstar zsarolására próbálja felhasználni, nagy összeget szeretne látni a fejlesztőcégtől a kiszivárogtatásának elkerülése érdekében.

A videók alapján igaznak bizonyultak a pletykák, hogy a Grand Theft Auto következő része visszatér a Miamiról mintázott Vice City városába, biztosan lesz irányítható női főszereplő, és a jelek szerint metrós közlekedést is kínál majd a játék.

Egyelőre nem tudni, hogy a gigászi lopásnak milyen következményei lesznek a Rockstarnál, még a kezdeti sokk és kapkodás fázisában jár az ügy kezelése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!