A Windowsból merít a Microsoft-féle Android 12L

Microsoft Android 12L
Vágólapra másolva!
A Microsoft Surface Duo mobilok Android 12L rendszere olyan témakezelőt kapott, ami a Windowshoz hozza közelebb a kezelőfelületet.
Vágólapra másolva!

Bár a mobilos Windows rég halott, a Microsoft azért életben tartja a nem túl sikeres Surface Duo és Surface Duo 2 mobiljait, amelyekre Android 12L is van már. Ehhez nemrég fejlett témakezelő rendszer is érkezett, hogy a kezelőfelület sokkal inkább a Windows 11 által használt Fluent UI-t idézze.

Microsoft Android 12L Forrás: Microsoft

Így windowsos külsőt kapott az értesítési sáv, a beállítások képernyő és az aktivistási feed, az ikonok, a színek és a vezérlők is. Sok elem homályos, ami szintén a Windows dizájnnyelvét idézi. Ezen felül a Windows háttérképei és színpalettája is elérhető.

Számos egyéb aprósággal egészítette ki az egyébként is sok változást hozó Android 12L-t a Microsoft. A csomag 2,6 vagy 3,2 GB-os, modelltől függően, így a frissítés előtt érdemes Wi-Fi-hálózatra és töltőre is csatlakozni. Azt pedig még korai lenne találgatni, hogy az átdizájnolás keretében milyen tervei lehetnek a Microsoftnak a mobilpiacon.