Olcsóbb videókártyák jöhetnek idén az Inteltől

intel arc a750 limited edition videokártya grafikus kártya
Intel Arc A750 Limited Edition
Vágólapra másolva!
Jövőre pedig már a felső kategóriában is bemutatkozhat az Arc modelljeivel.
Vágólapra másolva!

A hírek szerint idén és jövőre is gőzerővel nyomulni kíván az Intel videóvezérlőket fejlesztő részlege. A RedGamingTech forrása szerint a vállalat idén még marad az Alchemist architektúra használatánál, a belátható jövőben két az Arc A750-nél gyengébb modellel is előállhat, majd a harmadik negyedévben a frissített Alchemist+ architektúrára továbblépve piacra dobhatja az Arc A380 utódját. Végül az utolsó negyedévben az Arc A750-et is leválthatja egy frissített chipes modellel.

Mindezek ellenére a 2024 lehet a következő igazán izgalmas időszak az Intel és a számítógépes játékosok számára, a második negyedévben a cég megkezdheti az Alchemistet leváltó, második generációs Battlemage architektúrával szerelt videókártyáinak piacra dobását.

A hírek szerint az Alchemisthez képest ez kétszer annyi feldolgozóegységgel rendelkezhet, 3 GHz feletti órajelre is képes lehet, így a Battlemage architektúrával szerelt csúcs grafikus kártya a GeForce RTX 4080 és Radeon RX 7800 ellenfelének bizonyulhat.

Idén jöhet még néhány széles közönségnek szánt Intel Arc modell az Alchemist architektúrával, jövőre pedig beköszönthet a Battlemage-korszak Forrás: Red Gaming Tech

A jelenlegi legerősebb Intel Arc A770 csak felső-középkategóriás, az Alchemist limitációi miatt a jelenlegi generációban az Intel még nem képes felső kategóriás videókártyát elérhetővé tenni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!