Elérhető az újjászületett Winamp

vezeték nélküli fejhallgató zenehallgatás headphone listening music
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A néven kívül semmi köze sincs a legendás lejátszóhoz, de leírni ettől még nem kell.
Vágólapra másolva!

Hosszas várakozást követően elérhetővé vált az új generációs Winamp. Az erősen hányatott sorsúnak tűnő projekt keretében most debütált szoftver nagy csalódást okozhat az eredeti Winampra örömteli nosztalgiával visszatekintők számára, hiszen egy saját MP3-akat és hasonló fájlokat nem támogató, csak böngészőből elérhető zenestreamelő és podcasthallgató szolgáltatásról van szó.

Online streamelőszolgáltatássá vált a Winamp Forrás: Winamp

Ez önmagában nem jelent problémát, hiszen manapság komoly igény sincs a helyi zenefájlok lejátszására képes alkalmazásokra, így teljesen érthető a Winamp irányváltása. Viszont az már gond, hogy jelenleg nagyon kevés tartalom érhető el benne, az érdeklődő zenészeknek, podcastolóknak, kiadóknak egyénileg kell feltölteniük a megosztani kívánt tartalmaikat.

Az új Winamp nem játszik le hirdetéseket a hallgatók számára, így az alkotók nem kapnak reklámokon vagy előfizetési díjon keresztül befolyt összeget a puszta lejátszások után. Ettől függetlenül van monetizációs lehetőség, a szolgáltatás rendelkezik egy közösségi aspektussal, a rajongóknak havidíjért cserébe extra tartalmakat biztosíthatnak az előadók.

További nagy érdekesség, hogy a Winamp kiadóként közreműködve képes eljuttatni a feltöltött dalokat vagy műsorokat többek közt a Spotify, az Amazon Music, az Apple Music, továbbá a TikTok kínálatába, a jövőben pedig licencelési szolgáltatást is kíván nyújtani, hogy a zenék például filmekbe vagy tévéműsorokba is bekerülhessenek.

Van komolyan vehető koncepció az új Winamp mögött, de a milliók által használt régi médialejátszóval csak a márkanéven osztozik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!