Újabb nagyhatalom hagyta jóvá az Activision felvásárlását

Blizzard HQ
Vágólapra másolva!
Nagyon kevesen állnak már a rekordösszegű játékipari akvizíció útjában.
Vágólapra másolva!

Eredeti tervei szerint a Microsoft az év közepére szerette volna nyélbe ütni az Activision Blizzard játékkiadó 69 milliárd dolláros felvásárlását, azonban a globális versenyhatósági jóváhagyások a vártnál később futottak be, már amennyiben zöld utat kapott tőlük az üzlet.

A Blizzard székháza Forrás: Blizzard

A Microsoftnak most pár napon belül másodjára van miért örülnie, az Európai Uniót követően Kína is jóváhagyta az üzletet, ráadásul feltétel nélkül. Ezt azt jelenti, hogy már csak Ausztrália, Dél-Korea, továbbá Új-Zéland hatóságai nem hoztak döntést az ügyben, ám a feltételezések szerint hamarosan mind áldásukat adhatják rá.

Ha ez megtörténik, akkor az Activision Blizzard felvásárlása már csak az Egyesült Királyságon és az Egyesült Államokon múlik majd, a felek egyelőre aktívan blokkolni kívánják az akvizíciót. A briteknél a Microsoft és az Activision Blizzard fellebbeztek a versenyhatóság elutasító döntése ellen, ráadásul az EU általi jóváhagyás bejelentésének másnapján a szervezet vezetője komoly nyomás alá került egy parlamenti meghallgatáson, hiszen olyan cégek védelmére hivatkozva fúrja az üzletet, amelyek javarészt maguk is a felvásárlás engedélyezésének pártján állnak.

Az USA-ban más az eljárásrend, a releváns Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) decemberben pert indított az üzlet blokkolása érdekében, ténylegesen az ügyben eljáró bíró dönt majd arról, hogy megvalósulhat-e az akvizíció.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!