Kihagyja Európát a Meta új közösségi szolgáltatása

instagram threads
A Metán belül már bemutatkozott az Instagram-féle Twitter-klón
Vágólapra másolva!
Ugyanaz áll a háttérben, ami miatt a Google Bard sem érhető még el.
Vágólapra másolva!

Tegnap világszerte nagy érdeklődést keltett a hír, miszerint időzónától függően csütörtökön vagy pénteken elindul a Meta következő közösségi hálózata, az Instagram nevével fémjelzett Threads. Nem csoda, hiszen éppen elég internetezőnek van már elege a Facebookból és a Twitterből, azonban ez nem jelenti azt, hogy teljesen elveszítették volna az érdeklődésüket a közösségi médiázás iránt.

Az internetes szolgáltatások kifejlesztésénél már csak az EU-ban való elérhetővé tételük jelent nagyobb kihívást a nagy techcégek számára Forrás: The Verge

Sajnos az Európai Unió tagországaiban élőknek nem érdemes izgatottan várniuk a Threads elérhetővé válására, az Independent hírportál az ír adatvédelmi hatóságra hivatkozva azt állítja, hogy a világ ezen táján pont nem indul majd el a Meta új szolgáltatása. Ennek oka, hogy a regisztrációkor a Threads be kívánja importálni a meglévő felhasználói adatokat az Instagramból, többek közt egészségügyi, kereséstörténeti, földrajzi információkról van szó, így a Metának bizonyítania kell, hogy minden eljárása megfelel az EU magánszféravédelmi és adatkezelési törvényeinek.

Ezzel a Google Bard chatbotot követően a Threads lehet a második nagy internetes szolgáltatás, amely a szigorú törvények miatt az EU-s országokban csak jóval a világ többi részén való debütálása után válhat elérhetővé. A Bardot pár hete hajszál híján bekapcsolta az unióban a Google, de aztán az ír adatvédelmi hatóság hiányzó papírmunka pótlására kötelezte, plusz további kérdéseket fogalmazott meg, így a vállalat a békesség kedvéért inkább újból elhalasztotta a rajtot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!