Még több exkluzív jöhet az Epic játékboltjába

epic games store
Epic Games Store
Vágólapra másolva!
A teljes bevételt megtarthatják a kizárólagossági időszak alatt a fejlesztők.
Vágólapra másolva!

Rossz hírt hozott a Gamescom játékkiállítás a Steamre esküsző számítógépes gamerek számára, az Epic Games Store a jövőben még több átmenetileg exkluzív játékot zsebelhet be. Az újonnan bejelentett First Run kezdeményezésének keretében a játékfejlesztők a méretüktől függetlenül könnyedén hat hónapos exkluzivitási megállapodást köthetnek az Epic Games Store-ral, ennek időtartama alatt a játékaiból érkező bevétel 100 százalékát megtarthatják.

Hosszú távú befektetésként tekint a programra az Epic Games Forrás: Origo

A megállapodás csak a játékaik számítógépes verzióira vonatkozik, a szerződés ellenére PlayStation, Xbox, Switch és egyéb platformokra a megszokott módon kiadhatják a termékeiket. A hat hónapos exkluzivitási időszak lejárta után érvénybe lép a bolt esetében alapértelmezett 88-12 százalékos bevételmegosztási arány.

Tim Sweeney, az Epic Games alapítója szerint végtelenül egyszerű üzletről van szó: a cégének digitális játékboltja új fizetős felhasználókat szerezhet az exkluzívokon keresztül, a játékfejlesztőknek pedig nagy segítség az eladásokból származó teljes bevétel megtartása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!