Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szoftverrel hűtené az iPhone 15 mobilokat az Apple

apple iphone 15
Közel 47 fok már tényleg kellemetlenül magas egy telefon esetében
Vágólapra másolva!
Állítása szerint különféle bugok okozzák a készülékek erős melegedését.
Vágólapra másolva!

Nem sikerült problémamentesre az iPhone 15 széria rajta, a készülékek legfrusztrálóbb gondjának a jelentős melegedésük bizonyult. Töltés és használat során számos vevő szerint érintésre kellemetlenül fel tudnak melegedni a készülékek, hőkamerával ~47 fokot is mértek a hőforrás epicentrumában.

Közel 47 fok már tényleg kellemetlenül magas egy telefon esetében Forrás: BullsLab / YouTube

Az Apple mostanra reagált a beszámolókra, állítása szerint egy közeljövőben érkező szoftverfrissítés a remények szerint megoldja majd a gondot, méghozzá a mobilok teljesítményének visszafogása nélkül.

A vállalat emlékeztette az ügyfeleket, hogy az új iPhone-ok beüzemelését követően pár napig normális lehet a szokatlan melegedés és akkumerülés, mivel a háttérben fotókat és egyéb fájlokat indexel az iOS. Ettől függetlenül bevallotta, hogy jelen esetben többről van szó, egyrészt az iOS 17 bugja folyamatosan magas processzorhasználatot eredményezhet, másrészt bizonyos harmadik felektől származó appok is indokolatlanul pörgetik a központi egységet. Az utóbbiak közé tartozik az Asphalt 9 és az Uber, míg az Instagram fejlesztői a szeptember 27-én kiadott frissítéssel már megoldották a gondot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről