Vágólapra másolva!
Erre utalnak a legújabb fejlesztői előzetesében feltűnt információk.
Vágólapra másolva!

Évek óta visszatérő pletyka, hogy az egyösszegű licencelés mellett az Office mintájára havidíjért is elérhetővé válhat a Windows. Nem világos, hogy a néhány ezer forintért megvásárolható Windows licenckulcsok korában ez miért volna vonzó az otthoni felhasználók számára, de fennáll az esély, hogy az ötlet megvalósulása esetén a Microsoft talán csak az üzleti felhasználókat kívánja célba venni az új konstrukcióval.

Az otthoni felhasználóknak valószínűleg nem érné meg havidíjért használniuk a Windowst Forrás: Windows / Unsplash

Hosszas csendet követően a DeskModder újból az előfizetéses Windows érkezésére utaló jeleket talált, ezúttal a Windows 11 legújabb build 25951 előzetesében. A rendszer egyik adatállományában olyan a kezelőfelületen való megjelenítésre szánt szövegek tűntek fel, mint az előfizetés változata, az előfizetés típusa (eszközalapú vagy felhasználóhoz kötött), továbbá az előfizetés státusza (aktív, inaktív, deaktivált, lejárt).

Egyelőre semmiképp sem érdemes tényként kezelni az előfizetéses Windows elérhetővé válását, bár a Microsoft számára anyagilag feltehetően lenne értelme, plusz bizonyos típusú felhasználók számára potenciálisan nagyobb rugalmasságot biztosíthatna, mint amennyi jelenleg a rendelkezésükre áll.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!