Ezek a legjobb fiús ajándékok karácsonyra

karácsonyi ajánló, fiúknak, tinédzserek, roller, játék, fejhallgató, ajándékkártya
Vágólapra másolva!
Tizes éveikben járó, kamasz vagy fiatal felnőtt fiúknak sem könnyű ajándékot venni. De van néhány ötletünk a fiús ajándékok területén is!
Vágólapra másolva!

Nincs egyszerű helyzetben az, aki manapság egy tinédzser fiúnak szeretne ajándékot vásárolni. A zenei- és filmes trendek jönnek és mennek, bőven benne van a pakliban, hogy amiért két hete még rajongott a srác, azt ma már tűzre vetné, mert ciki, mert kiment a divatból. A ruhákkal ugyanez a helyzet, hiszen az ízlést nehéz belőni, és ráadásul itt még az is nehezítő tényező, hogy lehet, hogy a növés miatt hamarosan amúgy sem tudna mit kezdeni a nadrággal vagy inggel. De akadnak erre a nehéz szituációra is megoldások, mégpedig az örökzöld elektronikai eszközök személyében.

Mutatunk néhány olyan termékcsaládot, amiknek (szinte) mindenki örül, és amelyeket hosszú távon is beválhatnak! A szokásunkhoz híven pedig konkrét tippeket is adunk a saját tapasztalataink alapján, olyan konkrét készülékekről, amelyekkel mi nagyon elégedettek voltunk.

Elektromos roller

Az elektromos rollerek manapság egyre népszerűbbek a fiatalabbak között is. Nem is meglepő ez, hiszen számos előnyös tulajdonságuk akad. Könnyen kezelhetőek, ugyanis bárki igen gyorsan megtanulhatja a használatukat. Kevés helyet foglalnak, hiszen összecsukhatóak. Akadnak köztük kifejezetten egyszerűen hordozható modellek, amelyek könnyűek, amelyekkel akár a tömegközlekedési eszközökre is fel lehet szállni.

A Lamax S7500 Plus egy könnyen kezelhető, jó kis roller. Forrás: Origo

A fejlettebb darabok ma már abszolút megbízhatóak, a fékjeik kellően erősek, és a lámpa sem hiányzik róluk. Már csak azért is érdemes minőségi készülékben gondolkodni, mert az normálisan gyorsul, hamar eléri a maximum 25 km/h-s végsebességét, a hatótávolsága pedig kellően nagy. Egy jó elektromos roller egy tinédzser számára is nagyon hasznos lehet, kisebb és nagyobb településeken egyaránt.

Mikrofonos fejhallgató

Hogy teljesen őszinték legyünk: szerintünk egy jó mikrofonos fejhallgatóra mindenkinek szüksége lenne, de az biztos, hogy a fiatalok nagyon értékelhetnek egy ilyen ajándékot. Egy normális komponensekből álló, és megfelelő elektronikával megtámogatott modell ugyanis az életminőség komoly javulását eredményezheti. A segítségével a tinédzser könnyedén "elvonulhat", és bömböltetheti a zenét, nézhet filmet, játszhat anélkül, hogy zavarná a családtagjait.

Sony Inzone H3, remek headset. Forrás: Origo

A fejlettebb modellek a hatékony zajszűrésük révén képesek kizárni a külvilág zajait, ami nagyon hasznos lehet, hiszen segítségével akár egy hangos könyvtárban vagy vonaton is nyugodt körülményeket lehet teremteni a tanuláshoz vagy munkához. Már vannak belőle vezeték nélküli eljárásokat is támogató változatok, ami nyilván komoly extrát jelenthetnek, de a hagyományos kábeles megoldás is abszolút használható.

Az ilyen termékek szerves részét képező mikrofon segítségével egyszerűen lehet használni a különféle kommunikációs csatornákat, és ezek a kiegészítők az online tanórák, értekezletek, illetve meetingek során is jól jöhetnek.

Okosóra

Az okos órák jelenleg az egyik legdivatosabb termékcsaládnak számítanak, és esetükben a népszerűség abszolút indokolt. A kellően fejlett készülékek ugyanis már egyfajta személyes titkárként is funkcionálhatnak, amelyek nem pusztán az időt mutatják, hanem képesek megjeleníteni az üzeneteket, leveleket, tartalmaznak naptárt és akadnak olyanok is, amelyekkel akár telefonhívások is lebonyolíthatóak.

Az ilyen eszközök között akadnak olyanok, amelyek lehetővé teszik a felhasználók követését is egy másik eszközről. Így a szülő mindig láthatja például, hogy a gyermeke hol tartózkodik.

Samsung Galaxy Watch 6, egy szuper okosóra. Forrás: Origo

Emellett meg kell említeni a sport-fitnesz funkciókat is, hiszen ezek a termékek már képesek az aktivitások mérésére is. Tehát tudják, hogy mennyit fut, sétál, biciklizik vagy úszik a felhasználó, sőt a hozzájuk kapcsolódó telefonos applikáció révén akár komplett edzéstervek összeállítását is biztosítják. Érdemes olyan modellt választani, amelynek az üzemideje magas, tehát amelyeket nem kell kényelmetlenül gyakran a töltőre dugni.

Okoskarkötő

Amennyiben valaki kifejezetten sportra keres hasznos kiegészítőt, és annyira a kapcsolódó funkciók nem fontosak, illetve az sem lényeges, hogy komoly óra külseje legyen a terméknek, akkor egy okoskarkötő is remek megoldás lehet.

Xiaomi Smart Band 8 Active, sokoldalú aktivitásmérő okos karkötő. Forrás: Origo

Ezeket kifejezetten az aktivitások monitorozására alkották meg, és tényleg képesek mindent mérni, tehát így például a távolságot, gyorsulást, sebességet, pulzust vagy akár a véroxigén szintet is. Érdemes olyan modellt választani, aminek szép nagy kijelzője van, és amelyet kellően nagy kapacitású akkumulátorral láttak el.

Játékvezérlő telefonhoz

Ha tetszik, ha nem, a mai kor tinédzseri már összenőttek a mobillal. Rengetegen köztük pedig játékra is ezt az eszközt használják, a hagyományos PC vagy konzolgép helyett. Ebben persze van is ráció, hiszen rengeteg az ingyenes app, a választék gigantikus, és talán ezen a legkönnyebb együtt szórakozni a barátokkal.

Ipega 9083S, a játékosok álma. Forrás: Origo

Viszont sok programot nem érintőépernyőre optimalizáltak, hiszen az embernek nincs elég ujja, hogy tapogassa a kijelzőt például a bonyolultabb foci- vagy akciójátékoknál. De erre is van ma már megoldás, hiszen már viszonylag olcsón lehet szerezni olyan játékvezérlőket, amelyek tudnak segíteni e problémán. Vannak olyan változatok, amelyek úgy néznek ki, mint egy hagyományos konzol kontroller, de aki olcsóbban meg akarja úszni, az vehet csak két kis pöcköt is a telefonhoz.

+1: Ajándékutalványok játékosoknak

Ha valakiről tudjuk, hogy szeret játszani konzolon vagy a telefonján, akkor biztos nagyon örülne az ajándékkártyáknak. Ezek egyfajta szabadon beváltható digitális kuponok, amikből azt vehet magának, amit csak szeretne. Van ilyen Xbox-ra, PlayStation-re és Android Google Playre is

Az ajándékkártya egy igazi Jolly Joker. Forrás: Origo

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide.

A cikket támogatta a Pepco. Érezhető minőség, szerethető áron.