Androidon is javulhat a YouTube képminősége

youtube
YouTube
Vágólapra másolva!
Az előfizetőknél jelentősen szebbé válhatnak az 1080p felbontású videók.
Vágólapra másolva!

Jelentős felzúdulást keltett február második felében a YouTube, az első hírek alapján úgy tűnt, hogy a havidíjas Premium-előfizetés mögé kívánja zárni a Full HD (1080p) felbontású videólejátszást. A vállalat röviddel később tisztázta, hogy nem erről van szó, csupán kísérletezik egy „1080p Premium" névre keresztelt új opcióval a felbontásválasztó menüben.

Jobb képminőséget ad Full HD felbontásban az 1080p Premium opció Forrás: Fancycrave.com / Pexels

Tájékoztatása szerint a kísérleti fázisban lévő újdonság valóban csak a Premium-előfizetők számára válhat majd elérhetővé, a megszokott 1080p opcióhoz képest erre átváltva magasabb bitrátával tekinthetőek meg a videók. Ez élesebb és részletesebb képet jelent a nézők számára, kevésbé vesznek el a képkockák részletei a veszteséges tömörítés miatt.

Az elmúlt hónapokban nem érkezett további hivatalos tájékoztatás az 1080p Premium ügyében, azonban felhasználói jelentések alapján Apple iOS után a napokban egyes Android és Google TV rendszereket futtató eszközökön is feltűnt az opció. Általános elérhetővé tételről egyelőre biztosan nincs szó, a jelek szerint csak újabb platformokon vágott bele a tesztelésébe a YouTube, ezek szerint nem tett le időközben a bevezetéséről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!