Elkobozta az X felhasználónevet a Twitter

Elon Musk
BERLIN, GERMANY DECEMBER 01: SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk poses on the red carpet of the Axel Springer Award 2020 on December 01, 2020 in Berlin, Germany. (Photo by Britta Pedersen-Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Kérés és kérdés nélkül, még 2007-ben foglalta le magának az eddigi használója.
Vágólapra másolva!

A védjeggyel kapcsolatos problémák ellenére folytatódik a Twitter látszólag bármiféle előkészítést nélkülöző átnevezése. Az Elon Musk legújabb ötlete nyomán félig már X névre hallgató szolgáltatás a borítékolhatónak megfelelően kisajátította magának a @x felhasználói nevet, a különleges és értékes azonosítót még 2007-ben regisztrálta magának a San Franciscóban élő Gene X Hwang, mindvégig magáncélokra használta.

Szuper új azonosítója van a Twitternek, és még csak pénzbe sem került Forrás: Getty Images/Pool

Az átnevezés miatt a Twitter kérdés nélkül elvette tőle a felhasználó azonosítót, ennek a tényéről utólag kapott egy értesítő e-mailt a férfi. Mostantól a legtöbb spambotot megszégyenítő @x1234567998765 néven kell keresni Hwangot a szolgáltatásban, ezt az új nevet biztosította számára a Twitter.

A körülményekre való tekintettel a Twitter egyedi üzenetet küldött a férfinak, amely szerint a @x azonosító már a közösségi szolgáltatás X Corp nevű anyacégéhez tartozik. Viszont a lojalitását és az okozott kellemetlenséget figyelembe véve lehetőséget adnak rá, hogy egy általa jónak tartottra megváltoztathassa az azonosítóját, továbbá küldenek neki twitteres reklámholmit, és betúrázhatja a közösségi szolgáltatás főhadiszállását.

A Twitteren régóta kevés aktivitást mutatott Hwangot nem zaklatta fel túlságosan a különleges és értékes felhasználói nevének elvesztése, noha a közelmúltig alsó hangon több ezer dollárért tudta volna értékesíteni a piacon.

– kommentálta a helyzetet az új neve alól.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!