Mégsem hajtanak vissza a kereskedőkhöz az adósok önvezető autói

Ford Bronco
Vágólapra másolva!
A Ford ötlete szerint rögtön a roncstelepre is küldhette volna a nem fizető adósok kocsiját a hitelező bank.
Vágólapra másolva!

Jelentős felzúdulást keltett tavaly tavasszal a Ford egyesült államokbeli szabadalmi kérvénye, a mindig interneten csüngő és önvezető autós korra készülve a vállalat új módszereket tárgyalt benne a törlesztéssel elmaradt autóvásárlók megregulázására.

Teljes távoli hozzáférést kaptak volna az ügyfelek autóihoz a hitelező bankok Forrás: Ford

Alapvetően kétféle megoldást javasolt a Ford. Kisebb elmaradások esetén a kocsikhoz teljes távoli hozzáféréssel rendelkező bankok a hangrendszerhez vagy az ülésfűtéshez hasonló nem kritikus funkciók letiltásával emlékeztethették volna az ügyfeleket a tartozásaikra, míg nagyobb elmaradás esetén blokkolhatták volna a kocsik indítását. Sőt: az önvezetésre képes járműveket utasíthatták volna az ügyfelektől való távozásra, emberi segítség nélkül például egy kereskedő telephelyére vagy a roncstelepre vitethették volna azokat.

A The Drive beszámolója szerint a Ford látszólag felhagyott a szabadalmi kérvény erőltetésével, nem reagált határidőig a szabadalmi hivatal információkérési igényére, így a szervezet automatikusan megszüntette az eljárást, a kukában landolt a gyártó eddig leadott papírmunkája. A Ford igény esetén persze képes újból benyújtani a kérvényt, de nem úgy tűnik, mintha jelenleg prioritás volna az ötleteinek szabadalmi hivatalon való átpréselése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!