A Samsung bemutatta a legújabb csúcstelefonjait

Samsung, Galaxy S24, csúcstelefon, android
A Samsung új csúcstelefonjai megérkeztek.
Vágólapra másolva!
A Samsung bemutatta a Galaxy S24, Galaxy S24+ és Galaxy S24 Ultra készülékeit, amelyek már mesterséges intelligenciával erősítve léptek a piacra.
Vágólapra másolva!

Minden Galaxy S24 Ultra készülék Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészletet tartalmaz. A chipet kifejezetten Galaxy készülélkekre optimalizálták, és így a neurális feldolgozásiegységet (NPU) érintő fejlesztéseivel kiemelkedően hatékony AI-alapú feldolgozást kínálhat. A három Galaxy S24 modell 1-120 Hz közötti adaptív képfrissítési frekvenciája pedig szintén hatékonyabb teljesítményt biztosít.

A kijelző gyönyörű lett! Forrás: Origo

A Galaxy S24 Ultra optimális hőszabályozó rendszerrel rendelkezik, amelynek 1,9-szer nagyobb párakamrája javítja az eszköz felületi hőmérsékletét, és hosszú távon maximalizálja a teljesítményt. A Ray Tracing (Sugárkövetés) technológia kiváló árnyék- és tükröződési hatása élethű látványt kelt és így a mobiljátékok szerelmesei számára is kiváló választássá teszi a telefont. A vállalat az iparág vezető játékpartnereivel működik együtt, hogy a Galaxy S24 felhasználói optimalizáltabb, világszerte népszerű mobiljátékokkal játszhassanak.

A Galaxy S24 kijelzőinek akár 2600nites csúcsfényereje és képfeljavító Vision Booster funkciója kültéri körülmények között is láthatóbb felületet biztosít.

A Galaxy S24 Ultra kijelzőjének tartósságáért az optikailag továbbfejlesztett Corning Gorilla Armor üveglap felel, amely megvédi a mindennapi karcolások okozta sérülések ellen. Az üveglap számottevően, akár 75 százalékkal csökkentheti a tükröződést, hogy a legkülönbözőbb fényviszonyok között is zavartalan vizuális élményben részesítse a felhasználókat.

A Galaxy S24 készülékek vékonyabb és egyenletesebb vázszerkezettel rendelkeznek. A formatervezést érintő fejlesztésekkel a felhasználók még könnyebben elmerülhetnek a vizuális tartalmakban, emellett azonos méretspecifikációkon belül nagyobb a képernyők mérete is.

Míg a Galaxy S24 6,2, a Galaxy S24+ 6,7 col átmérőjű kijelzővel érkezik . A Galaxy S24 Ultra 6,8 colos, laposabb kijelzője pedig a vizuális élményeken túl a felhasználók hatékonyságát is szolgálja. A Galaxy S24 Ultra mellett pedig már a Galaxy S24+ is támogatja a QHD+ felbontást.

Mesterséges intelligencia a mobilban

Az új Samsung Galaxy S24 készülékekkel bevezetett Galaxy AI célja, hogy segítse a kommunikációnkat, a telefon legalapvetőbb funkciójából kiindulva. A Galaxy S24 újszerű megközelítéssel teszi egyszerűbbé a nyelvi akadályok legyőzését. A telefon segítségével könnyebben beszélgethetünk külföldi kollégáinkkal vagy diáktársainkkal, és külföldi nyaralás esetén egyszerűbbé válhat az asztalfoglalás menete is. Mindezt a vállalat Élő fordítás alkalmazásával tehetjük meg, amely kétirányú, valós idejű hang- és szövegfordítást végez a telefonhívások során.

Négy színben lesznek elérhetőek. Forrás: Origo

Nincs szükség harmadik féltől származó alkalmazásra, az eszköz mesterséges intelligenciája pedig bizalmasan kezeli a beszélgetések tartalmát, és megvédi a privát adatokat.

Az Élő fordítás valós időben fordítja le az élő beszélgetéseket, így a kommunikáló felek osztott képernyős nézetben olvashatják el a beszélgetőtárs által szóban elmondottak szöveges átiratát a kiválasztott nyelvre lefordítva. Ez a funkció mobil-adatforgalom vagy Wi-Fi-szolgáltatás nélkül is elérhető.

A Chatsegéd az üzenetekben és egyéb alkalmazásokban tökéletesítheti a társalgás hangnemét, hogy a mondandó a felhasználók eredeti szándékának megfelelően hangozzon. Legyen szó egy munkatársnak küldött udvarias üzenetről vagy egy rövid és frappáns szófordulatról egy közösségimédia-posztban. A Samsung Billentyűzetbe integrált mesterséges intelligencia 13 nyelven, valós időben fordítja az üzeneteket, az e-maileket vagy egyéb szövegtartalmakat.

A Samsung Notes Jegyzetsegédje lendületet ad a szervezésnek, mesterséges intelligencia által generált összefoglalókkal, sablonokkal és előre elkészített formátumokkal könnyíti meg az átlátható jegyzetek elkészítését. Borítót készít, így a felhasználók előnézetben is könnyedén megtalálhatják a keresett dokumentumot. Az Átírósegéd az AI és a Speech-to-Text (beszéd szöveggé alakítása) technológia alkalmazásával a hangfelvételekből átiratot készít, összesíti vagy lefordítja annak tartalmát, több megszólaló esetén is.

Kamerák

A mobiltelefonnal a lehető legjobb minőségben fotózni és videózni vágyóknak továbbra is a Samsung aktuális csúcskészüléke lesz a legjobb választás.

A Galaxy S24 készülékek ProVisual motorja egy olyan átfogó AI-alapú eszközkészlet, amely átalakítja a képrögzítési lehetőségeket, még nagyobb kreatív szabadságot kínál a felhasználóknak a tartalomgyártás bármely fázisában – legyen szó a felvételek beállításáról vagy azok közösségi médiában történő megosztásáról.

Az Ultrát jól telepakolták kamerával. Forrás: Origo

A Galaxy S24 Ultra Quad Tele rendszerének új, ötszörös optikai zoomja az 50 megapixeles kameraszenzorral párosulva az Adaptív Képérzékelőnek köszönhetően kétszeres, háromszoros, ötszörös és tízszeres nagyítás esetén is optikai minőségű teljesítményt kínál. A továbbfejlesztett digitális zoommal a képek százszoros nagyítás esetén is élvezhetőek maradhatnak.

A Galaxy S24 Ultra a következő kamerákkal rendelkezik:

12MP Ultraszéles látószög - F2.2, FOV 120˚

200 MP Széleslátószög - OIS F1.7, FOV 85˚

50MP Teleobjektív - 5x Optikai Zoom, OIS F3.4, FOV 22˚

10MP Teleobjektív - 3x Optikai Zoom, OIS F2.4, FOV 36˚

12MP Előlapi kamera - F2.2, FOV 80˚

Ezek segítségével és az AI beavatkozásával még az eddiginél is szebb és élesebb képeket készíthetünk majd a telefonokkal. A kisebb modellek ugyanezeket a kamerákat kapják meg, kivéve, a 200 megapixeles széleslátószögű kamerát, amiért viszont eléggé megéri az Ultrát választani, ha valakinek a fotós képességek a legfontosabbak.

A Samsung új csúcstelefonjai megérkeztek. Forrás: Origo

Árak, elérhetőség

A 8GB RAM-mal rendelkező Galaxy S24 modellek 128 GB és 256 GB verziója 369 990 és 399 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érkezik. A 12GB RAM-mal rendelkező Galaxy S24+ 256 GB, illetve 512 GB méretű változata 479 990 és 529 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el. A Galaxy S24 Ultra készülékek 256 GB méretű változata 599 990 forintért, 512 GB méretű változata 649 990 forintért, 1TB méretű változata pedig 749 990 forintért lesz kapható többek között a Samsung Webáruházban.

A készülékek 2024. január 17. 19:00 órától, 2024. január 30. 23:59 óráig vagy a készlet erejéig már előrendelhetők. A Galaxy S24, S24+ és a Galaxy S24 Ultra előrendelése esetén a vállalat kétszer akkora tárhelyet biztosít a kiválasztott készülékhez, mint amelyet a felhasználó eredetileg választ . A Samsung a Galaxy S24 széria megrendelésekor a Galaxy S24 esetében akár 20 000, míg a Galaxy S24+ és a Galaxy S24 Ultra esetében akár 40 000 forintos készülékbeszámítási kedvezménnyel érhető el.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!