[Frissítve] Körülményesebbé válhat az okosórás fizetés

Vágólapra másolva!
Biztonsági okból, de megoszthatja a viselőket a változtatás.
Vágólapra másolva!

A rendkívüli kényelme és rendelkezésre állása miatt itthon is rohamosan terjed az okostelefonos és az okosórás fizetés. Ez persze a tolvajoknak is feltűnt, így a célra jellemzően használt Google Wallet mobilapp a jövőben mindkét típusú eszközön gyakoribb, vagy eddig nem látott felhasználói azonosításhoz kötheti a fizetést, ezzel megnehezítve a mások pénzére áhítozók dolgát.

fitbit versa 4 okosóra smartwatch nfc mobilfizetés
Ha életbe lépnek, akkor nem lesznek népszerűek a Google Wallet változtatásai, de muszáj lavírozni a kényelem és a biztonság között 
Fotó: Fitbit

A mobilokon tesztelni kezdett változtatásról pár napja már beszámoltunk, a feloldott kijelzőjű telefonok esetében érdemben lerövidülhet az időtartam, amelynek során újbóli PIN-es vagy ujjlenyomatos hitelesítés nélkül lehet fizetni a készülékkel.

A legfrissebb beszámolók alapján ezzel együtt egy okosórás fizetésre vonatkozó szigorítást is tesztelni kezdett a Google Wallet, az érintős fizetésre képes modelleken minden esetben PIN beírásával kellhet majd jóváhagyni a fizetési tranzakciót. Ez nem kényelmes az okosórák viselői számára, viszont megakadályozhatóak vele az olyan lopások, mikor a semmiből előbukkanó tolvajok mobil fizetési terminált érintenek a viselők okosóráihoz.

Frissítés: a Google szerint tesztelés alatt álló funkció helyett egy bugról van szó, amit rövidesen orvosolni fog, nem kíván PIN-t kérni az okosórával fizetőktől.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!