Veszélyes környéken jelez a GPS

Vágólapra másolva!
A japán Sanyo két új műholdas navigátora azt is képez jelezni, ha tulajdonosuk egy autótolvajok által előszeretettel látogatott helyen parkirozná le járművét.
Vágólapra másolva!

A Sanyo két új, 4,5 és 7 colos képernyővel felszerelt, Gorilla márkajelzésű navigátorait kifejezetten autókba szánja, a kütyük azonban a szokásos funkciók mellett a veszélyes helyszínekre is felhívják a sofőr, valamint az utasok figyelmét - számolt be a Register Hardware.

Az egyelőre csak a japán piacon elérhető eszközök ugyanis a helyi rendőrség adatbázisából letöltik a legfrissebb autólopások helyszíneinek koordinátáit, s a térképen vizuálisan - eltérő színekkel- is képesek megjeleníteni a különösen veszélyes utcákat és tereket - ahol kirívóan magas az autóeltulajdonítások száma. A GPS-eken futó térképszoftveren a vörös foltok a kimondottan veszélyes körzetet jelölik, a világosabb színek olyan helyek indikátorai, ahol kevésbé aktívak a tolvajok. Extra szolgáltatásként hangos figyelmeztetés is bekapcsolható, ráadásul az eszközökbe digitális tévétunerrel és a műsorok rögzítéséhez négy gigabájt tárhellyel is felszerelik, áruk száz jen, azaz 150-160 ezer forint körüli összeg a szigetországban.