A dugókat is figyeli a Google

Vágólapra másolva!
A keresőóriás egy olyan navigációs megoldást tesztel Amerikában, amely a Google Maps mobil szolgáltatásait használók útvonalait is figyeli, ezáltal szolgáltatva pontosabb információkat az esetleges dugókról.
Vágólapra másolva!

A beépített GPS-szel rendelkező, Google Maps for Mobile szoftvert használó amerikai felhasználók maguk is közreműködhetnek a mobilinternetes kapcsolaton lekérhető forgalmi információk tökéletesítéséhez, ha aktiválják a My Location nevű funkciót (az ország számos városában már eleve nyújt forgalmi információkat a cég webes térképe). Ekkor a mobilos alkalmazás a Google szerverei felé - anonim módon - információkat szolgáltat arról, merre és milyen sebességgel haladnak.

A Google képviselője szerint a rendszer annál hatékonyabban működik, minél többen használják: segítségével a Google Maps/Térkép szájt a korábbiaknál relevánsabb információkkal szolgál az aktuális forgalomról. Bár komoly hangsúlyt fektettek a szolgáltatás fejlesztői az adatvédelemre, a My Location funkciót használni kívánó, de privát adataikat féltő felhasználók kikapcsolhatják a funkciót, számolt be a Google. A keresőcég szerint a GPS-szel szerelt mobilkészülékek ára egyre csökken, a mobilinternet pedig egyre olcsóbb, ezért arra számítanak, hogy egyre többen fogják majd használni a kétirányú információáramlást biztosító rendszert.