Bringások vitték el a hazai blogdíjat

Vágólapra másolva!
A bringás futárok webnaplója nyerte a legjobb blog, egy Kispál és a Borz-számra készített alternatív videoklip pedig a legjobb webes videó díját a HVG Goldenblokk versenyében.
Vágólapra másolva!

A HVG idén a profil kibővítése miatt Goldenblokk "webtartalom" versenynek nevezte el a 2005-ben elindított vetélkedőt. Ezen belül a 2005-ben elindított Golden Blog-versenyben a webnaplókat, a helyi.érték kategóriában a települési weblapokat, a Klipszemlében pedig a videomegosztókra feltöltött filmeket díjazták.

A nyerteseket a közönség szavazatai alapján az egyes "blokkokhoz" összeállított zsűri választotta ki. Az egyes kategóriák győztesei az alábbi oldalak lettek:

  • A legjobb magyar blognak a közönség és a zsűri összesített szavazatai alapján az Alleycat.hu, a budapesti biciklis futárok blogja lett.
  • A legjobb videomegosztós kisfilmnek az Alternatív klip kategóriában a Borsi művésznevű alkotó által benevezett animáció bizonyult, amely a Kispál és a Borz Etetés című számához készült.


Kispál és a Borz: Etetés - Borsi klipje


A helyi.érték kategóriában a települések nagysága szerint külön-külön díjazták a weblapokat.

  • A 10 ezresnél kisebb települések weboldalai közül a Panyola.hu,
  • A 10 ezresnél nagyobb települések weboldalai közül az esztergomi Szeretgom,
  • Budapest és a megyei jogú városok versenyében pedig Dunaújváros portálja lett az első.


Videós beszámoló a díjátadóról

A Goldenblokk díjátadójára egy zenés állófogadás keretében került sor a rendezvény hagyományos helyszínén, a Budapesti Fészek klub kerthelységében tegnap (augusztus 30-án) este, ahol a szakadó eső ellenére szép számban gyűltek össze az indulók és a díjazottak. A legjobb blog és a legjobb videó alkotója egy-egy laptoppal, a legjobb települési honlapok készítői pedig egy-egy wellness hétvégével lettek gazdagabbak. A többi döntős és az egyes alkategóriák győztesei megtalálhatók a rendezvény hivatalos weboldalán, a Goldenblokk.hvg.hu-n.