Amerikában leáldozott a kvízműsoroknak

Vágólapra másolva!
Rohamosan csökkenő nézettsége miatt az amerikai NBC televíziós társaság leveszi műsoráról a Leggyengébb láncszem című, brit liszensz alapján készülő vetélkedőt. A rivális ABC pedig a Legyen Ön is milliomos!, korábban sikeresebb műsorától válik meg.
Vágólapra másolva!

Az amerikai NBC vezetői úgy döntöttek, hogy a drámaian csökkenő nézettség miatt a tervezettel ellentétben már ősztől leveszik műsorról a Leggyengébb láncszem című kvízűsort. A vetélkedőt Anne Robinson vezette, aki az eredeti brit változatot is sikerre vitte a BBC-n.

A játék már egy ideje fejtörést okozott a csatornának a csökkenő nézettség miatt. A problémát először avval orvosolták, hogy az értékes esti főműsoridőből letették a kora délutáni idősávba, majd arra is gondoltak, hogy az igen költséges brit tévésztár helyett egy amerikai férfit tesznek meg műsorvezetőnek. Végül a teljes megszüntés mellett döntöttek.

A Magyarországon a tv2 által sugárzott Leggyengébb láncszem Amerikában az első évben a tíz legnézettebb műsor közt volt, átlagosan 17,5 millió nézőt mondhatott magáénak.

A rivális ABC csatorna 23 százalékos nézettségcsökkenése miatt több műsort is megszüntet, köztük a korábban sikeres, mostanra visszaeső Legyen Ön is milliomos! című világszerte ismert vetélkedőt, melyet nálunk az RTL Klub-on láthatnak a nézők.

Korábban:
Csiszár Jenő a leggyengébb láncszem
Megbukott Amerikában A leggyengébb láncszem