Mini Big Brother - két nap a házban

Vágólapra másolva!
Tizenkét újságíró közt az [origo] munkatársaként én is kipróbáltam, hogy zajlik majd az élet a Big Brother-házban. Többek közt megtapasztaltuk az időérzék elvesztésének élményét vagy a jelmezes szobabiciklizést harminc fokban.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOAz első nehézségek a bevonuláskor, az órák leadásánál adódtak. A sajtó munkatársainak nyilvánvaló mobilfüggősége ellenére a telefontól könnyebb volt megválni, mint a karórától. A következő nehéz pillanat akkor következett, mikor a szervezők két napra elköszöntek tőlünk, és behúzták mögöttünk az ajtót. Ekkor tűnt fel, hogy nincs belül kilincs.

Innentől két napig a külvilágot csak Big Brother hangja jelentette számunkra. Nagytesó nemcsak akkor szólalt meg a fejünk felett, mikor feladatokat szabott meg, de például akkor is, ha nem raktuk fel magunkra elég gyorsan a mikroportokat, azaz a kis mikrofonokat. Időnként csak úgy emlékeztetőül közölte velünk: "Big Brother mindent tud."

A harminc kamera ellenére pár óra alatt szinte mindenki elfeledkezett a külvilágról. Aki nem volt ilyen szerencsés, az viszont két napig nem tudta kialudni magát, mivel a kamera éjszaka is nézelődött. Néha nagyon szerettünk volna engedményeket kicsikarni Nagytesóból, de ez ritkán sikerült. Hiába kértünk például jeleket arra vonatkozóan, megnyerte-e a ZTE a kedd esti mérkőzést. Az eredményt a Sláger Rádiós kolléga mondta meg, aki csütörtöki másorát a Big Brotherből adta le.

A külső viszontagságoknál is keményebb teszt volt a kiszavazásos játék, mikor mindenki titokban megjelölte két konkurensét, akiket szívesen látott volna a házon kívül. Az egyik szerencsés én voltam. Még jó, hogy nagyon kedves volt a társaság, pár óra alatt apránként összeraktak lelkileg.

A BigBrother oldalahttp://www.korridor.hu/Big_Brother_index.php

Bár könnyített körülmények közt teszteltük a házat, - mivel "tesztüzemben" működött - és szerencsére volt jó pár lyuk a szervezésben, az utolsó napot, mely nálunk szerencsére az első után jött, csak az ajándékba kapott két láda sör segítségével húztuk ki.

Tizenöt hét a Big Brother-házban, leselkedő tükrökkel, tévé, zene nélkül és rengeteg nehézséggel, amikkel mi tizenketten nem is találkoztunk...a magam részéről igen hamar térden állva dörömbölnék az ajtón. Hamarosan egyébként egy házibulin beszélgetünk majd a Big Brotherről, de a kamerák és mikroportok nélkül egész biztos nem lesz igazi a hangulat.