Verekedés miatt elmaradt a tévés rapverseny

Vágólapra másolva!
Két rendőr megsérült, négy embert pedig letartóztattak február 24-én New Yorkban az MTV zenecsatorna MC-versenyén.
Vágólapra másolva!
A nyugodt Times Square

Több ezren szerettek volna részt venni az amerikai MTV MC Battles (MC-k csatája) című tehetségkutató versenyén. A Times Square-en egész éjjel sorban álló tömegből azonban néhányan verekedést provokáltak, amiből általános lökdösődés lett. A kisebb zavargásba torkolló rapverseny miatt kihívott rendőrök közül ketten kisebb sérüléseket szenvedtek, négy embert pedig, rendzavarás vádjával, letartóztattak.

A botrány miatt és a rendőrség kérésére az MTV vezetői úgy döntöttek, elhalasztják a versenyt. "Mindenkitől elnézést kérünk, aki sokat utazott, azért, hogy itt lehessen és hosszú ideig várt a bejutásra. A verseny iránt érdeklődőket hamarosan tájékoztatjuk a jövőre vonatkozó terveinkről" - tartalmazza az MTV közleménye.

Az egyelőre kudarcba fulladt MC Battles-t a műfaj egyik legjelentősebb tehetségkutatójának szánták, és az eredeti tervek szerint a híres Def Jam lemezkiadó, valamint a zenecsatorna által közösen finanszírozott MTV Hip Hop Week-be illeszkedett volna. A freestyle rapben győztes versenyzőnek a Def Jam szerződést ajánlott, és a nyertes 25 ezer dollárral is gazdagabb lehetett volna.

Verekedő rapperek/axetazis/20030129verekedo.html