Gyilkosság miatt bukott egy sztárjelölt énekes

Vágólapra másolva!
Emberöléssel végződő tömegverekedésben vett részt az amatőr tehetségeket kutató American Idol című zenei vetélkedő egyik kedvelt szereplője. A fiatalember, akit már eltávolítottak a Fox csatornán sugárzott show versenyzői közül, azt állítja, csupán szemtanúja volt az eseményeknek.
Vágólapra másolva!

A 24 éves Jaered N. Andrews, a rendőrség szerint, 2002 novemberében egy Pittsburgh közeli kisváros bárjánál keveredett halálos verekedésbe. A tehetséges amatőr énekes által is szított összecsapásban valaki úgy megütötte az áldozatot, hogy az összeesett, a szerencsétlen zuhanás következtében pedig fejét beverte a járdába. A 39 éves Thomas E. Blakeley a sérülés következtében a helyszínen életét vesztette.

A halálokozással vádolt Andrews nem nyilatkozott a gyilkosság vádjáról és a Fox TV képviselői sem adtak magyarázatot, miért kellett a férfit, aki korábban sikeresen szerepelt az American Idol-ban, januárban eltávolítani a show-ból. Andrewst, aki már a középdöntőig jutott, a vetélkedő második sorozatának négy epizódjában láthatta a közönség, aztán eltűnt.

Az ohiói férfi februárban az egyik helyi tévének azt nyilatkozta, feltehetően azért rúgták ki a műsorból, mert szemtanúja volt Blakeley halálának. Andrews azt állította, egy bárban éppen sikeres szerepelését ünnepelte barátaival, amikor véletlenül látta, hogy valakit megöltek a közelükben.

A hirtelen jött népszerűség magaslatairól lebukfencező Andrewst március 14-én hallgatják ki, addig ötezer dollár óvadék fejében szabadlábon maradhatott. Ha bűnösnek találják, ügyvédi vélemény szerint viszonylag enyhe büntetést, egy év börtönt kaphat. James Epstein ügyvéd szerint ugyanis az American Idol sztárja nem akarta megölni Blakeleyt, ezért nem számíthat súlyosabb büntetésre.